Obtine certificat de urbanism

certificat de urbanism, certificat de urbanism de informare

Cum obtii un certificat de urbanism ?

In primul rand trebuie sa ai actul de proprietate pentru a obtine un certificat de urbanism.

Extrasul de carte funciara, planurile de la OCPi adica de la oficiu de cadastru. Pe langa aceste lucruri se mai poate cere o documentatie intocmita de un arhitect care contine  un memoriu justificativ si o propunere pe planul de situatie.

Vrei sa obtii un certificat de urbanism de informeare ?

Trebuie sa depui la Primarie in primul rand o cerere insotita de actul de proprietate, extrasul de carte funciara si planurile de la oficiul de cadastru.

Certificatul de urbanism pentru informare poate sa il obtina orice persoana fizica sau juridica. Indiferent daca detii proprietatea sau vrei sa o achizitionezi poti obtine un certificat de urbanism de  la primaria de sector.

Demersul pentru solictarea unui certificat este foarte usor. Pe langa cererea completata de persoana care solicita un certificat se mai adauga actul de proprietate extrasul de carte funciara si planurile de la oficiul de cadastru.

In cererea pentru certificat de urbanism se stipuleaza scopul pentru care se solicita acesta. Principalul scop pentru care se solicita certificat este dupa cum urmeaza :

  • Autorizatie de construire locuinta
  • Construire locuinta pe parter
  • Construire locuinta parter si etaj
  • Extindere constructie existenta
  • Supraetajare constructie existenta
  • Consolidare constructie existenta

Pe langa toate acestea se mai poate cere in certificatul de urbanism utilitati, construire bransamente, imprejmuire teren, anexe sau alte spatii tehnice aferente.

Interpretare certificat de urbanism

Apeleaza la un arhitect pentru analiza certificatului de urbanisem. Se realizeaza o analiza tehnic-o legislativa asupra certificatului de urbanism in urma careia o sa stim exact ce putem sa construim.

Analiza contextului urbanistic pentru proiectul tau e un pas esential. Pe langa aceasta analiza urbanistica mai analizam probleme legislative legate de respectivul proiect cu referire la certificatul de urbanism