Cuprins
Ce este o casa pasiva ? Proiect casa pasiva !!!
O casa pasiva este proiectata, construita și certificata conform standardului de Casă pasivă.
Acest concept de casa pasiva trebuie sa respecte standardele «Pasive House » care este un standard German de proiectare și construire eficient din punct de vedere energetic pentru clădirile comerciale și rezidențiale.
Clădirile certificate conform standardelor Passive House sunt cu până la 90% mai eficiente din punct de vedere energetic decât clădirile proiectate in mod uzual
Clădirile pasive combină o izolatie de buna calitate, sisteme de etanseitate a anvelopei, sisteme de ventilație de recuperare de caldura, si o orientare buna a constructiei pentru a valorifica căldura și lumina de la soare.
Rezultatul este o clădire care menține o temperatură interioara constantă fără ajutorul sistemelor convenționale de încălzire sau răcire.
Un standard de construcție care este cu adevărat eficient din punct de vedere energetic, confortabil, accesibil și ecologic în același timp.
Cu toate acestea, o casă pasivă este mai mult decât o clădire cu consum redus de energie.
Casele pasive permit economii de energie de până la 90% în comparație cu cladirile obisnuite.
Constructie pasiva proiect casa in portofoliu nostru de lucrari
Economii similare de energie trebuie calculate si in sezonul de vara cand clădirile necesită mai multă energie pentru răcire decât pentru încălzire.
Casele pasive sunt, de asemenea, lăudate pentru nivelul ridicat de confort. Folosesc surse de cum ar fi căldura corpului de la utilizatori sau căldura solară care intră în clădire – facilitând mult încălzirea.
Ferestrele joaca un rol foarte important trebuie sa fie etanse si sa aiba o izolatie buna dar si alegerea tamplariei poate fi una dificila pentru a pastra caldura in timpul iernii.
Sistemul de ventilație furnizează în mod constant aer proaspăt, asigurând o calitate superioară a aerului, fără a provoca curenți neplăcuți. Aceasta este o garanție pentru nivel scăzute de aer viciat din incapere și îmbunătățește condițiile de sănătate.
O unitate de recuperare a căldurii extrem de eficientă permite refolosirea căldurii conținute în aerul evacuat.
Economiile mari de energie în casele pasive se realizează prin utilizarea în special a unui sistem constructiv eficient din punct de vedere energetic și a unui sistem de ventilație de calitate
Casele pasive economisesc energie și reduc gazele cu efect de seră. Aceste economii nu există doar pe hârtie, ci și în viața reală.
Standardul de casa pasive este un standard de construcție durabila, in Rezoluția Parlamentului European se solicită punerea sa în aplicare de către toate statele membre până în 2021. Parlamentul European și Consiliul au stabilit pentu anul 2020 ca termen limită pentru toate clădirile noi să fie clădiri cu energie aproape zero,
Cauti un Arhitect casa pasiva ?
Completeaza forumularul de contact
Avantaje Casa pasiva
- Exemplele de casă pasivă construite in întreaga lume demonstrează că aceasta tehnologie functioneaza,
- Conceptul de casă pasivă sa dovedit a fi functional si da rezultate bune
- Casele pasive sunt accesibile. Profesioniștii în construcții din mai multe țări cu condiții climatice diferite și tradiții ale clădirilor au arătat: Este posibil să se dezvolte standardul casei pasive pe baza experiențelor și cunoștințelor existente în sectorul construcțiilor.
- Casele pasive oferă un nivel maxim de confort.
- Casele pasive sunt durabile.
- Casele pasive beneficiază în mare parte de producătorii regionali – toată lumea este invitată să contribuie.
Câteva mii de locuințe ale Casei Pasive au fost monitorizate în ceea ce privește calitatea aerului, confortul termic, consumul de energie și construcția, precum și costurile de funcționare. Aceste rezultate au fost publicate. Rezultatele arată că conceptul respectă pe deplin promisiunile sale: un nivel îmbunătățit de confort asociat cu un consum extrem de redus de energie – durabil scăzut.
Produsele pentru case pasive sunt produse de cea mai bună practică din întreaga lume: valori U minime, performanță superioară a energiei ferestrelor, rate maxime de recuperare a căldurii. Aceste produse sunt produse în principal de întreprinderi mici și mijlocii la nivel local și regional. Acest lucru este adecvat pentru componentele pasive, deoarece resursele sunt disponibile oriunde. Materiale de izolare de ex. poate fi produs dintr-o mulțime de resurse foarte diferite – materialul principal fiind întotdeauna doar aerul inclus în spații mici, mișcându-se foarte încet. Materialul structural poate fi lână, paie, fibre de lemn, hârtie, vată minerală, mai multe tipuri de materiale plastice, silicat de calciu spumat, sticlă spumată, … Aceasta este o dezvoltare deschisă și toată lumea este invitată să contribuie.
Cum funcționează o casă pasivă?
De ce ar vrea cineva o casă pasivă?
Deoarece casele pasive sunt atât de eficiente din punct de vedere energetic, încălzirea și răcirea acestora costă dramatic mai puțin decât în alte case. Și pentru că temperatura internă a aerului este atât de consistentă, casele pasive sunt mai confortabile decât o casă în care temperatura interioară oscilează între sufocare și îngheț.
Calitatea aerului într-o casă pasivă va fi, de asemenea, excepțională, eliminând toate noxele si impuritatile. Aerul dintr-o casă pasivă este în mod constant circulat și filtrat. Casele pasive sunt, de asemenea, mai rezistente la întreruperile de curent sau la alte situații de urgență. Chiar și fără curent electric, locuința va rămâne la o temperatură confortabilă mult mai mult timp, astfel construind pasiv e o alegere buna si pentru spitale sau camine de batrani
Cum este construită o casă pasivă?
„Este construită ca orice altă clădire”,. „Nouăzeci și nouă la sută dintr-o casă pasivă este realizată cu aceleași materiale, metodologii, lucrători și programe ca și o casă non-pasivă.”
Cea mai mare parte a muncii pentru o casă pasive are loc în etapa de proiectare, deoarece fiecare element trebuie să lucreze împreună pentru a produce beneficiile metodologiei. Nu are sens să aveți un schimbător de aer proaspăt dacă ferestrele casei au pierderi. Deci, în general, este o chestiune de consolidare a izolației și izolării termice în proiectare. Executarea unei construcții de case pasive este destul de simplă.
De asemenea, o casă pasivă nu trebuie să arate hippy. Principiile cheie ale pasivității pot fi adaptate pentru a se potrivi stilurilor foarte diferite de clădiri, de la case extrem de moderne la cabine rustice și clădiri istorice la apartamente.
Vreau să construiesc o casă pasivă – Care este primul pas ?
Găsiți un consultant de casă pasiv sau un arhitect autorizat înainte de a începe proiectarea. „Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să aștepți să fie proiectată și apoi să încerci să adaugi elementele pasive deasupra.
Proiect casa pasiva
Orice arhitect competent poate proiecta o casă pasivă. Combinând măsuri individuale, orice clădire nouă oriunde în lume poate fi proiectată pentru a atinge standardul prin tehnologie casa pasiva. Standardele sunt, de asemenea, din ce în ce mai utilizate pentru clădiri nerezidențiale, cum ar fi clădiri administrative și școli. Educația privind proiectarea de case pasive si estimare de costuri poate fi facuta de un arhitect autorizat
Un proiect de casa pasiva trebuie sa respecte o metodologie de proiectare ca sa ajunga la un inalt standard de confort
În esență, o casă pasivă este proiectată pentru a fi extrem de eficientă din punct de vedere energetic, astfel încât să nu necesite multă energie pentru încălzire sau răcire. Pentru a fi desemnată ca o casă pasivă, o clădire trebuie să întruchipeze un set de bune practici specifice care o sigilează de temperaturile exterioare, menținând în același timp o temperatură interioară stabilă și o calitate ridicată a aerului.
Aceste bune practici au fost dezvoltate de-a lungul a zeci de ani de cercetări efectuate de Institutul de case pasive (PHI) din Darmstadt, Germania. Acum, sunt folosite de mii de arhitecți, dezvoltatori și contractori de pe tot globul. Când numiți o casă „casă pasivă”, spuneți că a fost construită conform standardelor riguroase ale PHI pentru izolare și consum de energie.
Designul casei trebuie, de asemenea, să elimine un fenomen numit punte termică care apare atunci când temperatura unui material se transferă la altul prin atingere fizică, ca o cameră care se simte rece iarna, deoarece grinda de oțel care susține podeaua atinge cărămida înghețată de pe fațadă.
Tehnologie casa pasiva
Casa pasivă este standardul mondial în domeniul construcțiilor eficiente din punct de vedere energetic: o casă pasivă necesită doar 10% din energia utilizată de clădirile tipice din Europa Centrală – ceea ce înseamnă o economie de energie de până la 90%. Proprietarii de case pasive nu sunt preocupați de creșterea prețurilor la energie sunt foarte multumiti de tehnologia caselor pasive.
Casele pasive necesită mai puțin de 15 kWh / (m²/an) pentru încălzire sau răcire
Sarcina de încălzire / răcire este limitată la maximum 10 W / m2
Utilizarea convențională a energiei primare nu poate depăși 120 kWh / (m²a) – dar viitorul este furnizarea de energie regenerabilă (PER) cu cel mult 60 kWh / (m²a). Acest lucru este ușor de realizat cu case pasive.
Casele pasive trebuie să fie etanșe, ratele de schimbare a aerului fiind limitate la n50 = 0,6 / h.
În climatele mai calde și / sau în lunile de vară, temperaturile excesive nu pot apărea mai mult de 10% din timp.
Casa pasivă este un concept de construcție durabilă care oferă constructii accesibile, de înaltă calitate, precum și condiții de viață confortabile și sănătoase. Iar principiile sale sunt destul de ușor de înțeles:
Casa pasiva premium
- Deoarece clădirile mai noi sunt din ce în ce mai etanșe la aer, ventilația prin articulații și fisuri nu este suficientă pentru a asigura aer proaspăt în interior. Deschiderea ferestrelor conform recomandărilor nu va face nici treaba. Aerul proaspăt nu este doar o chestiune de confort, ci o necesitate pentru o viață sănătoasă – Calitatea aerului interior (IAQ) este obiectivul de bază al performanței. Prin urmare, sistemele de ventilație sunt tehnologia cheie pentru toate viitoarele clădiri rezidențiale și modernizări.
- Chiar dacă sistemele de ventilație necesită o investiție suplimentară pentru început, vor ajunge să economisească cantități considerabile de costuri cu energia, cu condiția să fie sisteme extrem de eficiente. Sistemele de ventilație de calitate Passive House vor reduce costurile de funcționare ale oricărei clădiri.
- Aici intervine conceptul Casei Pasive: Deoarece oricum trebuie furnizate clădiri cantități mari de aer proaspăt în aer liber, de ce să nu folosiți acest aer pentru încălzire? – Fără cantități suplimentare de aer, fără recirculare a aerului, fără zgomot inconfortabil sau curenți de aer? Astfel, sistemul de ventilație se plătește de două ori.
- Acest concept de „încălzire a aerului de alimentare” funcționează numai în clădiri izolate corespunzător – adică în casele pasive. În termeni experți: sarcina de încălzire a transmisiei și a infiltrării trebuie să fie mai mică de 10 W / m² pentru a vă asigura căldura necesară poate fi furnizată de aerul de alimentare.
Cat costa o casa pasiva – Casa pasiva pret
Cat costa o casa pasiva ? Putem sa oferim un pret pentru proiect casa pasiva – estimeaza acum un cost pentru proiecte de case pasive
Sunt casele pasive o investiție bună? Case pasive nu numai că economisesc bani pe termen lung, dar sunt surprinzător de accesibile la început. Investiția în componente pentru clădiri de calitate superioară cerută de tehnologie casa pasiva este atenuată de eliminarea sistemelor costisitoare de încălzire și răcire. Sprijinul financiar suplimentar disponibil din ce în ce mai mult în multe țări face cu atât mai fezabilă construirea unei case pasive.
Costul casei pasive: estimări
Cat costă să construiesc o casă pasivă? Aceasta este o întrebare dificilă la fel de dificil de spus cat costa o masina sau cosul cu alimente.
Răspunsul la costul casei pasive depinde de ceea ce intră în produsul final. Putem face o estimare de costuri atunci cand stim exact din ce elemente este compusa casa.
În timp ce majoritatea clădirilor certificate de case pasive sunt rezidențiale, proiectarea caselor pasive o regasim si la cladiri comerciale, birouri, administrative.
Certificarea pasivă a casei necesită respectarea cerințelor de performanță descrise in aceasta postare.
Desigur, deoarece fiecare casă sau clădire este diferită, costul final va depinde de gusturile fiecaruia. O casa pasiva se poate lauda cu finisaje de lux (super high end) echipamente de lux sau poate fi compusa din finisaje modeste.
Cât de scumpă este construcția de case pasive?
În general, cu cât casa este mai mare, cu atât elementele sale pasive vor avea un impact mai mic asupra bugetului general. Un proiect mare, va fi cu 2 până la 3% mai scump pentru a atinge standarde pasive. Pentru construirea unei case pasive de dimensiuni mai normale va adăuga în mod obișnuit între 5 și 10% la bugetul construcțiilor. Dar continuă să devină din ce în ce mai accesibil pe măsură ce evoluează cercetarea în noi materiale și eficiență.
Costul unei clădiri pasive variază în funcție de suprafața, climă, finisaje și complexitatea proiectării.
Casa pasivă = Investiția într-un activ: „Prima” pentru casa pasivă ar trebui să fie de aproximativ 7-15%. Acestea fiind spuse, această cheltuială adăugată din față este într-adevăr o investiție făcută de proprietar și va oferi o rentabilitate a investiției (ROI) sub formă de economii de energie și costuri reduse de întreținere pe durata de viață a clădirii.
Casa pasiva pret mp
Transparența costurilor aprovizionării cu clădiri: Pe măsură ce designul pasiv al casei câștigă popularitate, prețurile transparente și disponibilitatea crescută a componentelor de bază ale clădirii pot însemna mai multe economii. Ventilatoarele pentru recuperare a energiei , ventilatoarele pentru recuperare a căldurii , ferestrele tripan, membranele și alte componente sunt din ce în ce mai accesibile pentru constructiile pasive.
Costuri de operare reduse: clădirile pasive pot consuma cu până la 90% mai puțină energie decât clădirile convenționale. Datorită concentrării lor pe eficiență, clădirile pasive sunt ideale pentru proiectarea clădirilor cu energie zero (ZEB). ZEB-urile folosesc fotovoltaice solare (panouri solare care produc electricitate) pentru a genera cîtă energie consumă. Ca urmare, costurile nete ale energiei pentru funcționarea proprietăților Net Zero ar trebui să fie aproape de zero.
Costuri de asigurare reduse: Compania dvs. de asigurări ar trebui să fie conștientă de avantajele proiectării casei pasive și de profilul potențial de risc mai scăzut al clădirii dvs. pasive. Rezultatul ar trebui să fie o oportunitate pentru asigurări de proprietate și / sau credite premium de răspundere generală pentru construcția și funcționarea clădirii pasive.
Constructor casa pasiva
Alegerea unui constructor de casa pasiva poate fi asistata de un manager de proiect printr-o selectie de oferte. Criteriile de selectie recomandate pentru constructor casa pasiva sunt cele uzuale si se reflecta in raportul de prêt calitate.
Costurile de executie a unei case pasive realizte de un constructor de casa pasiva pot varia de la 7 la 15%. Un rol important il reprezinta privirea de ansamblu a costurilor pentru o casa pasiva unde nu trebuie neglijata proiectare si asistenta thenica in timpul executiei. Acestea ducc la oportunitati de rentabilitate si de recuperare a investitiei in timp
Certificare casa pasiva
Standarde casa Pasiva – Certificare casa pasiva
Standarde de eficienta energetica cum ar fi Pssive House trebuie respectat un proiect de casa pasiva si conceptul de constructie a cladirii pentru a ajunge la rezultatul dorit de casa ecologica si confortabila.
Institutul Passivhaus din Darmstadt, Germania înfiintat in 1996, „casa pasivă” a fost unul dintre conceptele de pionierat pentru construirea de case cu consum redus de energie și este astăzi un standard de construcție de vârf. Design casa pasiva este axat pe utilizarea optimă a influențelor „pasive” într-o clădire – cum ar fi soarele, umbrirea și ventilația – mai degrabă decât sistemele de încălzire și răcire active, cum ar fi aerul condiționat și încălzirea centrală. Împreună cu niveluri foarte ridicate de izolație și etanșeitate la aer, acest lucru face posibil ca o casă pasivă să utilizeze cu 90% mai puțină energie decât o locuință tipică.
Casele și clădirile passive oferă confort interior superior datorită temperaturilor constante și a calității bune a aerului. De asemenea, au avantajul suplimentar de a reduce atât zgomotul extern, cât și cel intern, datorită nivelurilor ridicate de izolație.
Casa pasiva premium
Confort
Standardul de casa pasiva oferă un nou nivel de asociere a calității un nivel maxim de confort atât în lunile reci, cât și în lunile calde, cu costuri rezonabile de construcție – lucru confirmat în mod repetat de utilizatori de case pasive.
Calitate
Casele pasive sunt lăudate pentru eficiența ridicat a izolație și a designului etanș. Un alt principiu important este proiectarea fără punte termica. Izolația se aplică astfel încât să se elimine zonele reci, precum și pierderile excesive de căldură. Această metodă este un alt principiu esențial care asigură un nivel ridicat de calitate și confort în clădirile de case pasive, prevenind în același timp daunele cauzate de umezeala.
Ecologie / Durabilitate
Casele pasive sunt ecologice prin definiție: utilizează extrem de puțină energie primară, lăsând suficiente resurse energetice pentru toate generațiile viitoare, fără a provoca daune mediului. Energia suplimentară necesară pentru construcția lor este destul de nesemnificativă în comparație cu energia pe care o economisesc ulterior. Cu toate acestea, merită menționat faptul că standardul de casa pasiva asigură acest nivel de sustenabilitate pentru oricine dorește să construiască o construcție nouă sau să o renoveze pe cea veche la un preț accesibil -.
Care sunt cerințele pentru casa pasivă? Casa premium
O clădire trebuie să îndeplinească mai multe criterii si cerinte pentru a atinge standardul casei pasive:
Încălzirea spațiului: Cererea de energie pentru încălzirea spațiului nu trebuie să depășească 15 kWh / m2 de spațiu locativ pe an sau 10W / m2 la cererea maximă. Acest lucru contrastează cu cei 100W / m2 necesari într-o casă tipică.
Energie primară: Energia totală necesară pentru toate aplicațiile menajere (încălzire, apă caldă și electricitate menajeră) nu trebuie să depășească 60 kWh / m2 de spațiu locativ pe an.
Etanșeitate la aer: clădirile pasive sunt foarte etanșe și nu ar trebui să aibă mai mult de 0,6 schimbări de aer pe oră la 50 de pascali de presiune.
Confort termic: Zonele de locuit ar trebui să fie confortabile pe tot parcursul anului, cu cel mult 10 la sută din ore într-un an dat depășind 25 ° C.
Aveti intrebari ?. Lasati-ne un comentariu despre case pasive !
Doriti sa aflati mai mult despre urmatoarele subiecte :
Cum construiți case pasive ?
Casa pasivă – conceptul principal pentru
Izolatie
Design fără punte termica
Construcție etanșă
Ventilație de recuperare a căldurii
Geamuri foarte izolante
Servicii de construcții inovatoare
Casa pasivă
Cum functioneazã? Cum este construit? Cat costa?
Studii de caz privind casele pasive și clădirile cu energie aproape zero
Un sistem de perete pentru construirea de clădiri cu energie aproape zero
Cele cinci principii ale proiectării casei pasive
Fără punte termice
Ferestre superioare
Ventilație mecanică cu recuperare de căldură
Izolație de calitate
Construcție etanșă
Pentru o mai buna informare cititi si articole despre:
- Cum aleg terenul pentru casa – pasi de urmat pentru alegerea unui teren de construire casa
- Proiecte de case – unde vei afla pasii de urmat pentru construirea unei case
- Studiu eficienta energetica – legaturi utile intre pasiv si Nzeb
Citeste articole pe Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Pinterest.
Pingback: Autorizatie isu - Avizare isu - autorizatie psi - aviz isu - avizare isu -scenariu
Pingback: Realitate Virtuala in arhitectura - Ochelari VR - Atecton Company
Pingback: Constructie pasiva - Casa pasiva- casa pasiva pret - proiect casa pasiva
Pingback: Imprimanta 3d case Casa printata 3d - imprimanta 3d constructie casa pret