Inspirăm, transformăm, inovăm cu o singură misiune: aceea de ‘Construiește Frumos’

inovatie in proiecte de case arhitectura si design
proiect locuinte colective mici , proiect rezidential bloc de 4 niveluri
care are ca scop construieste frumos
proiectare restaurant
proiectare blocuri de apartamente Atecton Arhitectura

Atecton este o companie românească de avangardă în domeniul construcțiilor, dedicată utilizării celor mai noi tehnologii pentru a redefini limitele arhitecturii. Inspirat morfologic de cuvântul latin „architecton”, numele Atecton simbolizează nu doar fundamentul arhitectural, ci și viziunea inovatoare a companiei de a sfida convenționalele, creând structuri ce par să contrazică gravitația însăși. Această abordare pionieristică este încapsulată în cele șapte ramuri de activitate ale sale: Arhitectură, Tehnologie, Inginerie, Construcții, Timp, Organic și Nou, fiecare reprezentând angajamentul Atecton către inovație, sustenabilitate și frumusețe. Misiunea de a ‘construi frumos’ este ecoul contemporan al principiului venustas al lui Vitruviu, în timp ce valorile și viziunea companiei reflectă un angajament profund față de principiile de firmitas și utilitas, aspirând să creeze spații care nu doar că satisfac nevoile funcționale, dar și îmbogățesc experiența umană

Descriere Imagine 1
Descriere Imagine 2
Descriere Imagine 3
Descriere Imagine 4
Descriere Imagine 5
Descriere Imagine 6
Descriere Imagine 7
A

Arhitectură: La baza oricărei creații Atecton stă arhitectura, unde designul întâlnește funcționalitatea într-o expresie artistică ce sfidează convențiile. Inspirându-se din principiul venustas al lui Vitruviu, Atecton urmărește să creeze spații care nu doar că satisfac nevoile umane, dar și încântă prin frumusețea și armonia lor.

T

Tehnologie: Integrând ultimele inovații, Atecton îmbrățișează tehnologia ca pe un aliat esențial în materializarea viziunilor arhitecturale. De la realitatea augmentată până la construcția 3D printată, tehnologia stă la baza tuturor proiectelor, asigurând eficiență, durabilitate și un pas îndrăzneț către viitor.

E

Engineering (Inginerie): Prin inginerie, Atecton asigură că fiecare proiect nu doar că este vizual impresionant, dar și structural solid, respectând principiul firmitas. Echipa de ingineri aduce inovație și soluții inteligente pentru a depăși orice provocare tehnică.

C

Construcții: Fiecare edificiu Atecton este ridicat cu măiestrie, concentrându-se pe calitate și durabilitate. Construcțiile reflectă angajamentul companiei pentru excelență, fiecare detaliu fiind meticulos planificat și executat.

T

Timp: Atecton recunoaște valoarea timpului, atât în procesul de construcție, cât și în durabilitatea proiectelor sale. Compania se angajează să respecte termenele stabilite și să creeze structuri care să reziste testul timpului, onorând astfel principiul de utilitas.

O

Organic: Respectând legătura dintre om și natură, Atecton adoptă o abordare organică în designul său, integrând elemente naturale și sustenabilitatea în toate proiectele. Această abordare asigură că fiecare construcție se armonizează cu mediul înconjurător.

N

New (Nou): În căutarea constantă a inovației, Atecton se dedică descoperirii de noi metode și materiale care pot redefinești industria construcțiilor. Prin adoptarea unui spirit de pionierat, compania își propune să conducă schimbarea în dom

Misiunea de a construi frumos (Venustas)

Atecton abordează arhitectura cu o viziune unde frumusețea, inspirată de principiul venustas al lui Vitruviu, nu este doar un obiectiv, ci fundamentul fiecărei creații. Prin această misiune, „construiește frumos”, compania își propune să redefinească spațiile în care trăim și lucrăm, transformându-le în opere de artă funcționale. Este o îmbinare armonioasă între utilitate, rezistența și estetică, unde designul nu doar că răspunde nevoilor practice, dar aduce și o dimensiune vizuală și emoțională care îmbogățește experiența umană.

În practică, Atecton nu se mulțumește să execute proiecte care să fie doar funcționale și rezistente; aspiră să creeze spații ce captivează și inspiră. Este o promisiune de a livra mai mult decât construcții, de a oferi experiențe memorabile în fiecare detaliu arhitectural. Această abordare echilibrează măiestria tehnică cu o viziune artistică, stabilind noi standarde în domeniul arhitecturii. Prin urmare, fiecare proiect realizat de Atecton devine o declarație a eleganței și inovației, un angajament către frumusețea care definește și distinge.

Misiunea Atecton este de a eleva fiecare construcție la statutul de operă de artă, aplicând metode riguroase de arhitectură și principii matematice avansate. Această abordare nu numai că răspunde exigențelor tehnice, dar și integrează estetica într-un cadru profesional, redefinind astfel valorile estetice și culturale prin inovație și precizie arhitecturală.

Misiune, Valori și Viziune

Triada Fundamentala ATECTON o diagrama conceptuala

misiune valori si viziune Atecton

Valorile Companiei și stabilitatea (Firmitas)

Dedicarea Atecton către excelență și integritate reflectă aderarea la principiul clasic, firmitas. Aceasta nu doar că subliniază angajamentul nostru pentru crearea de structuri solide și inovație în inginerie, ci și consolidează statutul nostru de lider în realizarea de construcții care stau în fața timpului și evoluțiilor tehnologice. În acest context, „durabilitate” transcende semnificația sa tradițională, referindu-se nu doar la rezistența fizică, ci și la crearea unei comunități și a unei legături durabile între oameni.

Valorile Atecton se întind dincolo de materiale și metode de construcție; ele cuprind și o viziune profundă asupra relațiilor umane. Stabilitatea, în viziunea noastră, îmbrățișează și dimensiunea umană – o comuniune între specialiștii implicați în fiecare proiect, viitorii utilizatori ai spațiilor create și societatea în ansamblu. Această perspectivă asupra stabilității reflectă o înțelegere aprofundată că, la baza oricărei construcții durabile, stă solidaritatea și colaborarea.

În esență, Atecton nu doar că edifică structuri, ci și construiește relații – un pilon esențial al filozofiei noastre. Această abordare holistică evidențiază convingerea noastră că frumusețea autentică și inovația în arhitectură se nasc dintr-o armonie între aspectele tehnice și cele umane, între firmitas și comunitate. Este acest echilibru între expertiza tehnică și sensibilitatea umană care ne permite să depășim mereu așteptările, oferind nu doar spații funcționale și estetice, ci și medii care inspiră și aduc oamenii împreună.

Prin urmare, misiunea Atecton de a „construi frumos” capătă o nouă dimensiune, una care țese împreună durabilitatea structurală cu durabilitatea relațiilor umane, modelând nu doar peisaje urbane, ci și peisajele inimilor noastre.

Viziunea Companiei și functionaltitatea (Venustas)

Viziunea Atecton de a îmbunătăți calitatea vieții prin spații meticulos concepute rezonează profund cu principiul utilitas, angajându-se să creeze structuri care răspund necesităților funcționale ale utilizatorilor, totodată îmbogățind experiența umană în cadrul spațiului construit. Prin această abordare, Atecton își propune să revoluționeze influența arhitecturii asupra societății, anticipând un viitor în care designul armonizează utilul cu esteticul, inovația tehnologică cu respectul pentru mediu.

În această paradigmă, Atecton tratează fiecare proiect ca fiind distinct, urmărind să creeze o experiență interioară fără precedent. Utilizând tehnici matematice avansate pentru a respecta rapoartele și proporțiile, compania își propune să atingă o armonie vizuală impecabilă. Experiența interioară se distinge prin utilizarea strategică a texturilor și a culorilor, elemente alese cu grijă pentru a evoca emoții și a spori conexiunea cu spațiul. Această sensibilitate față de design interior este complementată de integrarea deliberată a elementelor naturale, reflectând angajamentul Atecton pentru o simbioză între construcție și mediul înconjurător.

Această abordare, în care fiecare detaliu este conceput cu atenție pentru a îmbunătăți interacțiunea omului cu spațiul său de viață sau de lucru, subliniază viziunea Atecton că arhitectura poate și trebuie să fie mai mult decât funcțională; ea trebuie să inspire, să emoționeze și să respecte echilibrul natural. Prin aceasta, Atecton nu doar că redefinește spațiile în care trăim, dar și modul în care acestea influențează calitatea vieții și bunăstarea comunității.

Echipa ATECTON

birou arhitectura, birou de arhitectura, firma de arhitectura, firma arhitectura, cabinet arhitectura, birouri de arhitectura

Echipa Atecton reprezintă inima pulsând a companiei, un colectiv de profesioniști pasionați și dedicati, fiecare cu rolul său distinct în a aduce la viață viziunea Atecton de a construi frumos. De la arhitecți inovatori și ingineri meticuloși, la experți în tehnologie și specialiști în sustenabilitate, fiecare membru al echipei contribuie cu expertiza și creativitatea sa pentru a depăși așteptările în fiecare proiect.

Arhitecții noștri, adevărați sculptori ai spațiilor, îmbină măiestria tehnică cu un profund simț estetic. Inspirându-se atât din eleganța clasică, cât și din dinamismul designului modern, ei creează spații care nu doar că răspund nevoilor practice, dar și ating corzile sensibile ale comunității, invitând la contemplare și apreciere estetică.

Inginerii, gardienii fezabilității și durabilității, stau la baza transformării viziunii arhitecturale în structuri solide și funcționale. Prin colaborare strânsă cu echipa de design, ei aplică inovații tehnologice și materiale de ultimă generație pentru a împinge limitele construcției convenționale, asigurând astfel că fiecare proiect Atecton nu doar că se ridică, dar și rezistă eroic în fața timpului.

Specialiștii în tehnologie, pionierii noștri digitali, aduc viitorul în prezent prin integrarea soluțiilor tehnologice de ultimă oră în fiecare etapă a procesului de design și construcție

Cuvant de la CEO

„Încă din cele mai vechi timpuri, principiile estetice au fost ancorate într-o temelie filozofică solidă, iluminând calea cunoașterii noastre arhitecturale. Educația mea în arhitectură, artă frumoasă și matematică mi-a permis să privesc dincolo de simpla funcționalitate, să explorez conceptele abstracte, cum ar fi ideea de plutire care poate îmbogăți senzația de spațiu și integrare. Fiecare structură organică pe care o concepem la Atecton este menită să evoce această senzație de levitare, oferind o simbioză perfectă între construcție și mediul înconjurător.

În inima fiecărei creații zace o legătură emoțională intensă, similară cu dragostea profundă și dedicarea unui demiurg față de opera sa. Este această conexiune emoțională care transformă fiecare construcție într-o poveste de iubire între noi, creatorii, și creațiile noastre.

Privind înainte, suntem hotărâți să continuăm această călătorie de explorare și inovație, emoționând și inspirând prin frumusețea lucrărilor noastre. Ne angajăm să păstrăm această legătură profundă la centrul tuturor eforturilor noastre, transformând fiecare construcție într-o narativă vie, o poveste de iubire între creator și creație, între noi și lumea pe care împreună o modelăm.”

mesaj de la Dragos Stan, CEO Atecton

Cu respect și anticipație pentru ceea ce urmează să construim împreună

arh. Alexandru Dragos Stan

CEO ATECTON Company

ATECTON o poveste matematica

La început, Atecton era visul unui demiurg modern, un arhitect care credea că frumusețea universului poate fi exprimată prin matematică și transformată în arhitectură. Inspirat de raportul de aur, acel număr mistic ce dirijează armonia în natură, Atecton și-a propus să modeleze clădiri care să reflecte această perfecțiune.

Pe măsură ce povestea se desfășoară, ne angajăm într-o călătorie plină de provocări, încercând să împletim teorii matematice ancestrale cu principiile estetice ale frumuseții, într-un context contemporan. Fiecare proiect devine un laborator, unde raporturile divine sunt testate în lumina nevoilor moderne, creând un echilibru între firmitas, venustas și utilitas – rezistența, frumusețea și funcționalitatea.

Descoperim că suflarea acestei relații dintre creator și creație este legătura emoțională profundă care se dezvoltă. Acesta nu doar că proiectează și construiește spații, ci și le ocrotește, le cultivă, asigurându-se că fiecare detaliu reflectă armonia și echilibrul dorit. Această grijă paternală față de creații ne determină să explorăm noi teritorii în arhitectură, adoptând tehnologii inovatoare și materiale sustenabile, pentru a asigura că fiecare clădire nu doar că stă în picioare, dar și respiră, trăiește și se dezvoltă alături de cei care o populează.

Încheierea aduce un moment de contemplare și anticipare, în care Atecton recunoaște că povestea sa este departe de a fi completă. Fiecare clădire este un capitol într-o saga continuă de explorare și inovație, o odă adusă legăturii nesfârșite între creator și creație. Această relație, întărită de dorința de a proteja și a îmbogăți fiecare spațiu creat, îl împinge pe Atecton să își depășească continuu limitele, în căutarea armoniei perfecte între estetic și funcțional. Astfel, povestea Atecton devine una despre evoluție, despre cum fiecare nou proiect aduce cu sine promisiunea unei lumi construite mai frumoase, mai rezistente și mai utile. În acest context de nesfârșită transformare și aspirație, povestea Atecton nu se încheie aici, ci doar marchează începutul unui nou capitol, pregătind scena pentru viitoarele capodopere arhitecturale.

Politica Companiei Atecton

La Atecton, ne selectăm cu grijă parteneriatele, căutând clienți care nu doar apreciază frumusețea arhitecturală, ci și împărtășesc viziunea și valorile noastre. Pentru a asigura o colaborare armonioasă și rezultate care să reflecte credințele noastre comune, solicităm ca toți partenerii să considere următoarele întrebări esențiale:

1. Sunt de acord cu misiunea de „Construiește Frumos”?

Fundamentul Misiunii

Misiunea „Construiește Frumos” a Atecton transcende simpla creare a structurilor arhitecturale; este o reflecție a dedicării noastre către armonia dintre funcționalitate și estetică. Inspirat de principiul venustas al lui Vitruviu, Atecton își propune să creeze spații care nu doar satisfac nevoile funcționale ale utilizatorilor, dar le și îmbogățesc experiența umană prin frumusețe și armonie. Aceasta înseamnă că fiecare proiect este o expresie a angajamentului nostru față de inovație, sustenabilitate și estetică.

Impactul Estetic

Prin integrarea celor mai noi tehnologii și respectând principiile clasice ale frumuseții, Atecton reușește să creeze structuri care par să sfideze gravitația, oferind o nouă dimensiune spațiilor în care trăim și lucrăm. Aceasta abordare nu numai că redefinește peisajul arhitectural, dar aduce și o dimensiune vizuală și emoțională care îmbogățește experiența umană, transformând spațiile în opere de artă funcționale.

Contribuția Clienților și Partenerilor

Angajamentul față de „Construiește Frumos” necesită o înțelegere și apreciere profundă a acestei viziuni de către clienții și partenerii noștri. Colaborând cu cei care împărtășesc această pasiune pentru frumusețe și inovație, Atecton poate continua să transforme viziunile arhitecturale în realități tangibile care depășesc așteptările.

2. Am citit despre viziunea artistică unde fiecare proiect este unic?

Unicitatea în Design

La Atecton, fiecare proiect este abordat ca o operă de artă unică, reflectând convingerea noastră că arhitectura trebuie să fie personalizată pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărui spațiu și utilizator. Această viziune artistică ne permite să explorăm noi limite în design și tehnologie, creând spații care nu doar funcționează eficient, dar și inspiră și captivază.

Integrarea Tehnologiei și Naturii

Utilizând tehnici avansate și integrând elemente naturale, Atecton creează experiențe interioare inedite. Această abordare organică, îmbinată cu cele mai recente inovații, asigură că fiecare construcție se armonizează cu mediul înconjurător, oferind utilizatorilor o conexiune profundă cu spațiul lor de viață sau de lucru.

Rolul Clienților și Partenerilor

Înțelegerea și aprecierea acestei abordări unice sunt esențiale pentru succesul colaborării noastre. Prin alegerea de a lucra cu Atecton, clienții și partenerii noștri se angajează într-o călătorie creativă, contribuind la realizarea unei arhitecturi care nu doar îndeplinește, dar redefinește așteptările.

3. Împărtășim aceleași valori în care stabilitatea și relațiile interumane sunt puternice?

Fundamentul Valorilor Noastre

Valorile Atecton merg dincolo de realizarea de structuri durabile; ele includ crearea și întreținerea unor relații puternice și durabile. Credem că stabilitatea structurală și durabilitatea relațiilor interumane sunt esențiale pentru succesul pe termen lung al oricărui proiect arhitectural. Aceasta implică o colaborare strânsă și respect reciproc între toți cei implicați, de la echipa noastră internă până la clienți, parteneri și comunitatea mai largă.

Importanța Comunității și Sustenabilității

Angajamentul nostru față de sustenabilitate și responsabilitate socială evidențiază importanța pe care o acordăm nu doar mediului construit, ci și celui natural și social. Lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri pentru a asigura că proiectele noastre contribuie pozitiv la societate, respectând și îmbogățind comunitățile în care se integrează.

Alegerea Partenerilor

Alegerea de a colabora cu Atecton este un angajament reciproc față de valorile de excelență, inovație și integritate. Prin împărtășirea acestor valori, partenerii noștri se alătură misiunii noastre de a construi nu doar spații, ci și relații durabile, modelând împreună viitorul arhitecturii.