Cum aleg terenul pentru casa

teren casa, alegere teren casa, cum aleg teren pentru construire casa

Teren – Construire casa

 

Construirea casei mult visate e un proiect de viata important iar alegerea unui teren e un pas care nu trebuie neglijat.

In alegerea locatiei pot interveni o multime de factori in functie de necesitatile fiecaruia. Poate doriti o priveliste frumoasa de pe un deal sau sa fiti aproape de locul de munca. Important e sa analizati accesibilitatea zonei , cai de transport, vecinatati.

Verificarea terenului daca este construibil sau nu.Terenul poate fi extravilan sau intravilan. Mare atentie daca cumparati un teren extravilan deoarece acestea sunt in mare parte necostruibile. Pot exista diferite proiecte de dezvoltare urbana iar daca terenul este aproape de orice lucru care ar putea creea o problema mai tarziu(situri arheologice, rezervatii naturale, cai ferate).

Angajarea unui geotehnician pentru stabilirea structurii geotehnice a terenului. Studiu geotehnic  este esentiala pentru a cunoaste capacitatea solului de a sustine o constructie. Ne mai intereseaza adancimea maxima de inghet, permeabilitatea solului, adancimea panzei freatice, riscuri de alunecari etc.

Alte lucruri care ar trebui sa le luati in calcul ar fi orientarea parcelei, relieful si forma. Relieful de preferat trebuie sa fie cu o inclinatie usoara iar formele ideale pentru parcele rezidentiale sunt patrate sau dreptunghiulare.

Conexiune la utilitati!!! Terenul pe care doriti sa construiti trebuie conectat la o serie de retele utilitare: retele de apa, retele de canalizare, retele de gaz, retele electrice, retele de telecomunicatii.

Pentru o mai buna informare cititi si articolul despre:

 

Pentru investitii inainte de acizitionarea unui teren apelati la specialisti avizati din domeniul constructiilor. Urmariti serviciile noastre – Contact

Citeste articole pe  Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Pinterest.