Personalizare proiect casa

construire casa, proiect casa, proiecte de casa,

Proiect unicat casa de lux

Rezumatul proiectului – Documentatia – Conceptul – Schita – Anteproiect

Inainte de a incepe un proiect de casa se face o documentare despre locatia in care vrem sa construim casa, modelul de casa, numarul de camere etc. La acest rezumat al proiectului trebuie sa ne punem pur si simplu intrebarea „de ce?”. De ce vrei să-ți construiești casa în loc să o cumperi direct de la un dezvoltator. De ce vrem o casa personalizata? Motivul fiecaruia poate fi diferit. Unii doresc sa construiasca un mediu sigur pentru copiii lor. Alti ar dori sa construiasca o casa cu buget redus pentru a obtine un profit maxim. Esential este sa ne intrebam „de ce ?” dorim sa construim propria casa pe tot parcursul proiectului. Acest lucru ne va ajuta sa trecem prin cele mai dificile momente.

Alegerea terenului

Alegerea terenului e un pas care nu trebuie neglijat. Pentru asta am scris un articol intreg despre – Cum aleg terenul pentru casa ?

Buget construire casa – Planificare

In etapa de planificare se schiteaza bugetul de care ai nevoie pentru construirea casei.

Stabilirea unui buget pentru achizitionarea unui teren, stabilirea unui buget pentru constructie, taxe proiect, taxe avizare, bransamente, materiale, executie, alte cheltuieli.

Alegerea tipului de structura.

Cea mai folosita structura la casa din beton armat (cadre din beton) si inchideri din zidarie de caramida dupa care urmeaza casa pe structura de lemn si casa pe structura metalica.

Alegerea Materialelor

Alegerea materialelor folosite la constructia casei se face impreuna cu specialistii care realizeaza proiectul (arhitecti, ingineri, proiectanti) . Materialele utilizate la constructia casei vor fi implementate in proiectul tehnic de executie si in documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Proiectare casa si obtinerea autorizatiei de construire.

Arhitectul proiectează casa în dialog cu clientul său, în funcție de dorințele și bugetul sau, ținand cont de conditiile terenului (forma, orientare, clima) și regulamentul de urbanism, pentru a proiecta planuri detaliate care vor forma inima dosarului de cerere pentru autorizație de construire.

Ati ales un drum pentru proiecte de case personalizate. Pentru a putea construi casa aveti nevoie de un proiect tehnic de arhitectura, structura si instalatii (PT).

Autorizatia de construire se obtine in urma Avizelor solicitate in Certificatul de Urbanism. Pentru fiecare aviz se depune Documentatia Tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire (DTAC)

Selectie Constructor

Selectia de oferta se face in urma proiectului tehnic (PT), a detaliilor de executie (DE), listelor de cantitati (antemasuratori) intocmite de fiecare specialitate (arhitectura, structura, instalatii.)

O cotație detaliată care descrie toate operațiunile care trebuie efectuate de fiecare specialitate și costurile corespunzătoare.

Proprietarul proiectului selectează contractorii care vor participa la construcție impreuna cu arhitectul.

Executie casa

Acum avem si autorizatia de construire si am selectat si constructorul care va realiza constructia casei.