Obține Autorizație de construcție

În procesul complex de obținere a autorizației de construcție, oferim un pachet complet de servicii adaptate nevoilor tale specifice. De la documentația tehnică până la gestionarea formalităților administrative, echipa noastră experimentată se ocupă de fiecare detaliu pentru a asigura succesul proiectului tău.

Autorizație de construire: Fundamentul Proiectului Tău

Autorizația de construcție reprezintă baza legală pentru începerea și finalizarea lucrărilor de construcție conform normelor și legilor în vigoare. Cu echipa noastră, te asigurăm că acest proces este tratat cu profesionalism și eficiență.

Autorizație construcție

Un Serviciu Cuprinzător și Profesional

servicii autorizatie de constructie

Completeaza cerintele tale pentru oferta Autorizației de Construcție

Two columns
Vertical
Horizontal
Tema de proiectare
Total
Nume Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

Documentații Tehnice Esențiale pentru Autorizație Construcție

 1. DTAC – Documentația Tehnică pentru Autorizarea Lucrărilor de Construcție:
  Intocmită de specialiștii noștri, DTAC este documentația esențială pentru a obține autorizația, acoperind aspecte arhitecturale, structurale și de instalații.
 2. DTAD – Documentația Tehnică pentru Obținerea Autorizației constructie de Demolare:
  Necesară pentru proiectul și documentația completă a demolării, DTAD este parte integrantă a procesului de autorizare.
 3. DTOE – Documentația Tehnică pentru Organizarea Execuției Lucrărilor:
  Acest proiect de organizare de șantier este esențial pentru obținerea autorizație construcție și include planuri și memoriu de organizare.

Tipuri Variate de Lucrări Acoperite de Autorizație de construcție

Indiferent de tipul lucrărilor pe care le planifici – construcție, reconstrucție, consolidare, modificare, schimbare de destinație, sau extindere – noi suntem aici să ne ocupăm de autorizarea necesară. Fie că este vorba de proiecte rezidențiale sau comerciale, avem expertiza necesară pentru a obține autorizația de construcție potrivită pentru tine.

autorizație de construcție
autorizaţie de construire

Proiect Tehnic pentru Execuție și Detalii de Execuție: Garanția Calității Lucrărilor

Proiectul tehnic pentru execuție (PT) și detalii de execuție (DDE) reprezintă documentația completă pe care o predăm constructorului. Aceasta asigură respectarea standardelor de calitate și oferă detalii precise pentru execuția lucrărilor.

Taxa de Autorizare: Transparentă și Corectă

Taxa de autorizare se calculează pe baza valorii proiectate de solicitant, fiind de 1% din această valoare. În cazul clădirilor cu destinație de locuință, taxa este redusă cu 50%. Procesul de calcul este detaliat și transparent, asigurând corectitudinea și echitatea plăților.

Avantajele Colaborării Cu Noi in procesul de autorizare

 • Consultanță gratuită pentru obținerea autorizații de construire
 • Asistență pe toată durata proiectului
 • Accesibil online, la un click distanță

Emiterea Autorizației de Construcție: Culminarea Procesului

Autorizația de construcție este actul final ce conferă dreptul de a începe lucrările de construcție. În conformitate cu documentația tehnică și avizele necesare, procesul de emitere este gestionat cu precizie și în conformitate cu termenele legale.

Solicitarea și Competența Autorităților Emitente

Autorizatia de construire poate fi făcută atât direct de către deținătorii titlului asupra imobilului, cât și prin intermediul unui imputernicit autorizat. Autorizații de construire sunt emise de diverse autorități, precum președinții consiliilor județene, primarii, și primarul general al municipiului București, în funcție de specificul și amplasarea proiectului.

Documentație Completa pentru Autorizație de construcție

Procesul de obținere a autorizatia de construire implică mai multe etape, iar documentația completă joacă un rol crucial. Iată câteva elemente cheie:

 1. Certificat de Urbanism:Primul pas în demersul tău este obținerea certificatului de urbanism, iar noi te ghidăm prin acest proces.
 2. Proiect DTAC Complet:Echipa noastră de ingineri și arhitecți pregătește un proiect DTAC detaliat, cuprinzând planuri, secțiuni și memoriu tehnic.
 3. Studiu Geotehnic:Pentru a completa documentația, includem un studiu geotehnic necesar pentru a evalua condițiile solului și a stabili parametrii necesari construcției.

Cheltuieli Transparente și Corecte: Controlul Statului și Taxele Aferente

 1. Cheltuieli pentru Controlul Statului: Beneficiarul suportă cheltuielile pentru controlul statului în autorizarea executării lucrărilor, reprezentând 0,1% din valoarea totală a lucrărilor autorizate.
 2. Cheltuieli pentru Reglementări Tehnice și Inspectia Statului: Calculat în funcție de cheltuielile totale de construcție, aceste cheltuieli sunt suportate de tine și reprezintă 0,7% din costurile totale ale proiectului.

Termene de Emitere și Păstrarea Valabilității Autorizație construcție

Autorizație de construcție se emite în maxim 30 de zile de la data înregistrării cererii. În caz de documentație incompletă, se acordă solicitantului un termen de 5 zile pentru completare.

Valabilitatea pentru autorizatia de construire se stabilește la maximum 12 luni de la emitere. În caz de neîncepere sau nefinalizare a lucrărilor, se poate solicita prelungirea cu minim 15 zile înainte de expirare.

autorizatie de construire

Anulare și Pierdere a Valabilității Autorizatie de construire

 • Autorizatia de construire poate fi anulată în cazul nerespectării termenelor sau modificărilor semnificative aduse proiectului inițial.
 • În situația pierderii valabilității, se impune emiterea unei noi autorizații de construcție.

Servicii Adiționale și Consultanță Personalizată

Consultanță Gratuită:

Fiecare client beneficiază de consultanță gratuită, ajutându-i să înțeleagă întregul proces și să ia decizii informate.

Asistență Pe Durata Proiectului:

Suntem alături de tine de la început până la final, asigurându-ne că fiecare etapă a proiectului este gestionată cu atenție și eficiență.

Apelează la Experții Noștri pentru autorizație de construcție

servicii autorizatie de constructie

Concluzii: Investește În Viitorul Proiect Cu Încredere

Optând pentru echipa noastră specializată în obținerea autorizațiilor de construcție, vei economisi nu doar timp și resurse, ci vei avea și certitudinea că proiectul tău este în mâini sigure. Apelează la noi pentru a face primul pas către realizarea visului tău arhitectural.

autorizația de construire

Concluzii: Investește În Viitorul Proiect Cu Încredere

Optând pentru echipa noastră specializată în obținerea autorizații de construire, vei economisi nu doar timp și resurse, ci vei avea și certitudinea că proiectul tău este în mâini sigure. Apelează la noi pentru a face primul pas către realizarea visului tău arhitectural.

Formular de contact

Formular de contact

Am dori să aflăm de la dvs. Vă rugăm să ne trimiteți un mesaj completând formularul de mai jos și vom reveni cu dvs. în curând.