consolidare casa

consolidare structura de rezistenta casa

Cutremur si consolidare constructie

Dupa cum bine stim cu totii Romania se afla intr-o zona de risc seismic. Astfel cutremurele sunt prezente pe toata suprafata tarii.

Cutremurele afecteaza structura de rezistenta a constructiei. Ca masura de rezolvare a aceste probleme specialistii din domeniul constructiilor vin cu solutii de consolidare.

In fata acestor fenomene natural putem decat sa prevenim prin proiecte de consolidare constructii.

Dupa exemplul care a lovit Turcia putem observa cat de devastator este un cutremur de suprafata care poate sa rada la propriu intreaga suprafata a constructiilor.

Consolidare constructii existente

Daca locuim in constructii existente care prezinta fisuri, crapaturi si degradari ale elementelor structural trebuie sa ne punem un semn de intrebare si trebuie sa cerem suportul unei entitati avizate in acest sens.

In prima faza se realizaza o analiza vizuala a constructiei existente, care poate avea probleme la partea de suprastructura. Ulterior se fac dezveliri si teste de materiale pentru a stabili exact natura elementelor care alcatuiesc structura unei constructii existente

Introducere in proiect de consolidare – Consolidare locuinte

Daca detineti o locuinta care prezinta fisuri si degradari in structura nu incercati sa interveniti asupra lor, lucrarile de consolidare a unei locuinte se fac cu autorizatie de construire conform legislatiei in vigoare.

Pentru a obtine autorizatia puteti apela la o firma de proiectare care va poate ajuta in acest sens. Siguranta dumneavoastra este foarte importanta iar unele constructii necesita lucrari de consolidare. Tinand cont ca unele locuinte nu au avut lucrari de mentenanta in timp si prezinta pericole pentru siguranta utilizatorilor sai.

consolidare bloc consolidare blocuri de locuit
consolidare bloc consolidare blocuri de locuit

Proiect consolidare casa

Esti in cautarea unu proiect de consolidare pentru casa. Ar trebui sa stii ca mai intai trebuie sa ceri un certificate de urbanism pentru consolidare constructive existenta. Trebuie sa obtii avizele din certificatul de urbanism si sa realizezi studiile de specialitate inclusive o expertiza tehnica pentru consolidare casa. Daca nu vrei sa pierzi prea mult timp apeleaza la un birou de arhitectura care poate sa iti ofere toate serviciile mentionate mai sus.

In completarea documentatiei pe langa expertiza tehnica realizata de un expert tehnic atestat trebuie sa mai adaugi la proiectul de arhitectura structura si instalatii.

Proiect consolidare bloc – risc seismic

Locuiesti la bloc si ai observant impreuna cu vecinii fisuri la elementele structurale. Asociatia a decis consolidarea bloc pentru ca prezinta risc seismic. Un birou de arhitectura poate veni in sprijinul dumneavoastra pentru a realiza proiectul tehnic pentru consolidarea bloc. Siguranta dumneavoastra si a locatarilor este pe primul loc. Multe blocuri sunt construite inainte de cutremurul din 77 astfel au trecut printr-o trauma. Imaginativa un picior care a fost fractura, ii scade rezistenta. Asa se intampla si cu bloc de locuit.

Solutia cea mai comuna pentru a realizeaza un proiect de consolidare bloc consta in camasuirea elementelor structural cu beton armat conform proiectului. O companie cu experienta poate recurge si la alte tehnologii de consolidare in functie de buget si dorintele beneficiarilor.

In concluzie putem spune ca aceste masuri de consolidare fie el un proiect de casa fie consolidare la un bloc sunt absolut necesare o data cu inaintare in timp a imobilului.

 

 

One thought on “consolidare casa

  1. Pingback: Consolidare fundatie casa veche - Atecton Company

Comments are closed.