Tot ce trebuie să știi despre autorizatie de constructie

Autorizatie de constructie - Autorizatii de construire - Pret autorizatie
Obtine autorizatie de constructie, autorizatii de construire pret autorizatie deconstructie, autorizatia de construire, proiect autorizatie, documentatie autorizatie de constructie

Calculeaza acum pret autorizatie de construire acceseaza linkul si vezi pret proiecte case foarte rapid

Autorizatia de construire  este actul eliberat de catre Serviciul de Urbanism al primariei sau sectorului in care se afla terenul pe baza caruia se pot efectua lucrari de constructie.  Acest document este necesar pentru consolidare, construire, renovare, reconstruire.

Construirea unei case nu este doar o lucrare ce presupune muncă fizică. Înainte de a începe munca fizică propriu-zisă va trebui să te asiguri că ai anumite autorizatii. De departe cea mai importantă autorizație este numită autorizație de construcție. Fără această autorizație nu ai voie să construiești nimic chiar dacă activezi pe propriul teren.

Va trebui să mergi la diverse instituții pentru a obține aceste autorizatii de care ai nevoie. O să îți ia timp, nervi, efort. De aceea, este mai ușor, mai rapid și mai eficient să apelezi la o firmă specializată. Există o mulțime de firme care te pot ajuta să obții o serie de autorizatii cu minim de efort. Autorizatie de constructie pret – preț accesibil pentru economie de timp și nervi.

Ai nevoie de autorizație de constructie – îți spun sigur!

Chiar dacă ai un teren al tău și vrei să construiești pe el, ai nevoie de autorizație de construcție. O obții de la autoritățile locale după ce se asigură că poți construi clădirea pe terenul tău. Va trebui să depui un dosar cu anumite documente și să aștepți eliberarea autorizației.

Dacă vei construi fără autorizație și cineva te denunță, vei primi amendă. Mai mult, riști ca acea clădire să fie demolată rapid. Nu ai voie să construiești fără să deții anumite autorizatii. Dacă vrei să scapi de grija acestor autorizatii cel mai simplu este să apelezi la o firmă specializată.

Toată lumea a auzit despre autorizație de constructie

Înainte de a construi o locuință nouă, un bloc sau de a modifica o locuință trebuie să obții o serie de autorizatii. Cea mai importantă de departe este faimoasa autorizație de construcție. Aceasta se eliberează pentru o serie de inițiative cum ar fi:

  • construire, reconstruire, modificare, consolidare, extindere, reparare a construcțiilor și instalațiilor lor sau a monumentelor istorice
  • lucrări, construcții și amenajări provizorii a unor chioșcuri, cabine, tonete, panouri de afișaj, reclame, firme, pergole

Singurele situații când nu ai nevoie de o autorizație de construcție sunt acelea când nu modifici structura de rezistență. De asemenea, când nu modifici aspectul din punct de vedere arhitectural al construcției.

Autorizatii, autorizatie de constructie, autorizatie de constructie pret

Pentru a obține aceste autorizatii ai nevoie să mergi de câteva ori la primărie. În primul rând, trebuie să soliciți certificatul de urbanism de la primăria de care aparții. Va trebui să mergi la primăria localității sau cea de sectorul unde este localizat terenul.

Pentru a obține certificatul de urbanism și apoi o autorizație de construcție, ai nevoie de mai multe documente. Aici includem: un act de proprietate, cadastrul terenului, o cerere tip și o chitanță de plată a unei taxe.

Pasul doi pentru obținerea de autorizatii îl reprezintă realizarea studiului geotehnic pentru amplasamentul terenului. Acest document oferă proprietarului o mulțime de informații utile despre terenul vizat.

Pasul trei pentru obținerea unei autorizatii este proiectul casei. La final vei obține avize de la mai multe autorități. Pasul cinci îl reprezintă depunerea dosarului la primărie pentru obținerea de autorizatii.

Cat costa o autorizatie de constructie?

Dacă vrei să construiești o casă, ai nevoie de autorizație de construcție. Această autorizație de construcție va trebui eliberată în maxim 30 zile calendaristice de la data depunerii documentației.

Nu uita că o autorizație de construcție este valabilă pentru maxim 12 luni de la emitere. În acest interval va trebui să începi lucrarea casei. Odată începută lucrarea, autorizația de construcție își extinde valabilitatea.

Cât se extinde? Calculeaza acum preturi proiecte case

Pe durata de execuție a lucrărilor.

Dacă te întrebi cat costa o autorizatie de constructie, asta se modifică în funcție de suprafața construită. De exemplu, în mediul urban, pentru a construi in zone cu amplasament dificil costurile pot ajunge la un nivel ridicat. În mediul rural, taxa pentru certificatul de urbanism este 50% din suma pentru mediul urban.