Aceasta postare ne informeaza despre standarde de constructie pasiva si face o mica introducere in conceptul de casa pasiva.
Cuprins
Concept de casa pasiva – standarde constructie pasiva
Vezi aici proiect casa pasiva
Casa pasiva combină confortul de neegalat cu un consum foarte mic de energie. Materialele de calitate combinate cu ferestrele pozitionate bine la casele pasive, nivelurile ridicate de izolație, ventilația care ajuta la recuperarea căldurii și o casă practic etanșă din punct de vedere a circulației de aer sunt elementele cheie care diferențiază casa pasiva de restul caselor. În ceea ce privește aspectul, ele se îmbină perfect cu casele normale traditionale. Acest lucru se datorează faptului că aceste case pasive sunt numite așa datorita unor standarde de performanță și nu reflecta neapărat o metodă de construcție specifică. În timp ce o constructie pasiva trebuie să îndeplinească obiectivele specifice din punct de vedere energetic, proiectanții de clădiri și constructorii de case obisnuite, sunt liberi să aleagă cum să le construiască mai bine.
Ce este atât de special la o casă pasivă?
- Nivele foarte ridicate de izolație
- Tamplariea ferestrelor și sticlă bine izolate
- Proiectare și construcție fără punti termice
- Clădire etanșa din punct de vedere a circulației de aer
- Ventilație cu recuperare de căldură sau energie extrem de eficientă
O constructie pasiva se bazeaza pe confort si utilizeaza mai putina energie
Când iți dorești construirea unei case pasive, planificarea si execuția in detaliu sunt esențiale. Ca sa va dați seama cat de putina energie electrica consuma aceasta casa va spunem ca 10 lumânări tip pastila sau chiar căldura corporală a 4 persoane ar putea păstra o camera pasivă de 20 m², caldă în mijlocul iernii, chiar în climate extrem de reci. Casele pasive utilizează sisteme de încălzire eficiente și folosesc ventilația necesară pentru a asigura o calitate ridicata a aerului din interior. O constructie pasiva oferă niveluri impresionante de confort și vara fara nevoia unui aer condiționat, dar pur și simplu, casele pasive păstrează energia totală necesară pentru încălzire și răcire la niveluri extrem de reduse.
Casa pasiva adaptare locala
Standardul de casa pasiva poate fi implementat în întreaga lume, iar abordarea generală este întotdeauna aceeași. În funcție de climatul local, proprietățile componentelor individuale vor varia. În climatele mai calde, de exemplu, ar trebui acordată o atenție specială măsurilor de răcire pasiva, cum ar fi umbrirea și ventilația ferestrelor, pentru a asigura confortul în lunile fierbinți. Caracteristicile de constructie pasiva sunt individuale si trebuie optimizate in functie de conditiile climatice.
Suplimentarea energiei intr-o constructie pasiva
Nevoia de energie pentru apă caldă într-o casa pasivă este adesea la fel de mare ca și cea pentru încălzirea spațiului. Pentru a reduce în continuare consumul de energie și pentru a asigura un confort optim pe tot parcursul anului, este important să alegeți aparate electrice extrem de eficiente, ca idee, e nevoie de aproximativ 2 kWh / m² pentru a rula un sistem de ventilație de recuperare a căldurii este aproape neglijabil.
Confort intr-o constructie pasiva
Izolația bine făcuta a unei case pasive menține zonele interioare la o temperatură plăcută. Casele pasive se caracterizează prin temperaturi constante in toate zonele din interior, fără fluctuații de temperatură sau curenți de aer, atât în lunile reci de iarnă, precum și în perioadele toride de vară. În același timp, sistemul de ventilație superior al unei case pasive asigură un aer proaspăt la temperatura camerei și asigură o calitate ridicată a aerului interior
Casa pasiva sustenabila
In case pasive se folosește foarte putina energie iar acest lucru ajuta la limitarea consumului de resurse cum ar fi gazul petrolul. De asemenea, veți vedea ca, la case pasive se folosesc foarte mult energiile regenerabile cum ar fi energia solara (prin panouri) si energia eoliana. O casa pasiva poate face „mai mult cu mai Putin” ceea ce înseamnă ca aceste surse de energii regenerabile plasate in locuri cheie din locuința, vor acoperi nevoia de energie rămasa. Cu sau fara folosirea acestor surse de energii regenerabile, eficienta energetica ridicata a unei case pasive va reduce radical emisiile de CO², deci o casa pasiva reprezintă si o contribuție la protecția climei.
Inovație in case pasive
Casa pasiva este un standard modern in domeniu, dar acesta deschide noi perspective pentru arhitecți si ingineri. Industria răspunde in mod pozitiv la expansiunea de cladire pasiva dezvoltând si punând pe piața produse inovative de eficienta ridicata. Deci, putem zice ca, o casa pasiva „împing” spre dezvoltare economia si inovatie. Investiția in confort si eficienta adăuga valoare întregului lanț al producției.
Increderea intr-o constructie pasiva
In ultimele 2 decenii, zeci de mii de case pasive au fost construite. Multe din acestea au fost monitorizate îndeaproape si suspuse multiplelor teste, dar rezultatele au fost mereu pozitive.
Siguranta casa pasiva – Rezistenta casa pasiva
O constructie pasiva menține in habitatul interior aceeași temperatura pe parcursul a mai multor saptamani, chiar daca temperaturile exterioare sunt mult sub 0 grade. Asta ne arata ca sunt locuințe optime in situații de urgenta, mai ales in condițiile in care, casele tradiționale ar ceda. Prin reducerea cererii de energie electrica o casa pasiva permite mai buna gestiune a sistemelor de distribuție a energiei acumulate.
Cand vine vorba de siguranta, casa pasiva foloseste materiale agrementate si rezistente. Aceste materiale au o fisa tehnica si trebuie sa fie aprobate de catre specialisti in domeniu pentru a indeplini cerintele de siguranta pentru o casa pasiva
O constructie pasiva este durabila in timp
Nivelele crescute de izolare, design-ul fara punte termica si o casa etanș izolata; acestea sunt cele 3 criterii cheie necesare pentru a atinge eficienta maxima intr-o construcție pasiva. Dar pe langa aceste plusuri, o casa pasiva vine cu inca un mare avantaj: rezistenta din punct de vedere structural. O casa pasiva este rezistenta din punct de vedere structural datorita compozitiei elementelor componente ale constructiei pasive.
Nu sunt complicate
Casele pasive nu au nevoie de un manual de utilizare. O constructie pasiva implementeaza toate aceste sisteme descrise in normative inca din faza de proiect de casa pasiva.
Faptul ca temperatura este constanta tot timpul anului, nu exista scurgeri, aerul e mereu curat, sunt doar beneficii fara tehnologie complicata in spate. In casele pasive, „user-fiendliness-ul” e cuvântul de baza.
Casa pasiva concept
Conceptul de casa pasiva nu aduce niște reglementari in ceea ce privește designul casei. Oamenii aleg sa construiască astfel de locuințe pentru nivelul de confort si beneficiile care vin la pachet cu consumul redus de energie. Când iei decizia sa construiești o casa pasiva nu va trebui sa renunți la confort sau ideile tale vis-a-vis de locuința de vis. Materialele de construcție, uneltele si toate cele necesare sunt variate si se pliază pe orice nevoie ai avea indiferent de design-ul casei , fie el conservator sau super modern si unicat.
Economiseste cu o constructie pasiva
Eficiența energetică este elementul cheie când vine vorba de o casă pasivă. Pe parcursul unui an, o constructie pasiva folosește nu mai mult de echivalentul a 1,5 litri de petrol sau 1,5 m³ de gaz natural (15kWh) pentru a încălzi fiecare metru pătrat de spațiu locativ. Acest lucru poate echivala cu o reducere de peste 90% a consumului de energie pentru încălzirea și răcirea spațiului în comparație cu consumul dintr-o clădire tipica. În comparație, chiar daca construcția convențională e nouă, necesită 6-10 sau chiar mai mulți litri de ulei in plus, pe an și metru pătrat de spațiu de locuit.
Casa pasiva pret
O constructie pasiva este o cladire care are o calitate mult crescuta comparativ cu clădirile clasice acest lucru se reflecta in pret. Așadar, investiția inițiala este ceva mai mare deoarece e nevoie de mult mai multe planuri si componente de calitate superioara. Dar, daca e sa privim in perspectiva, investiția inițiala nici nu se compara cu cheltuielile rezultate după un anumit timp la o casa construita clasic. Casa pasiva are un cost de întreținere extrem de scăzut.
Pret casa pasiva – prin deficit de energie
Pe termen lung, eficiența energetică a unei clădiri este factorul cel mai îndepărtat în reducerea cheltuielilor. Construirea la standard de casa pasiva este astăzi o investiție sensibilă și plină de satisfacții pe termen lung. Pretul investit la inceput pentru o casa pasiva se amortizeaza in timp.
Costuri eficiente – se reflecta in casa pasiva prin raport calitate pret
Modernizările aduse unei case pasive, vor fi destul de dificil de implementate pentru cei care le dețin. Ca exemplu sa ne gândim ca se dorește schimbarea unei ferestre din motivul ca e veche sau schimbarea izolației. Aici va fi o decizie dificila care trebuie gândita si documentata bine.
Ce e de fapt pasiv la o casa pasiva?
O casa pasiva are nevoie de extrem de putina energie electrica pentru a păstra temperatura constanta in întreaga zona de locuit pe tot parcursul anului. Având asta in minte, ne putem imagina cat de putina energie vom consuma pe parcursul unei ierni pentru a menține temperatura constanta in casa pasiva chiar daca temperatura de afara este foarte scăzuta. Acest lucru e datorat faptului ca o clădire pasiva este extrem de bine izolata si sistemul de recuperare al căldurii este extrem de eficient. principiile de proiectare pasivă sunt binecunoscute în inginerie ca strategii eficiente pentru a atinge un obiectiv cu puține contribuții sau apreoape deloc. Acest concept nu se bazează totuși pe ideea ca lăsăm lucrurile să se întâmple fără a folosi energie, ci este vorba despre design inteligent: atingerea obiectivului dorit cu utilizarea minimă a sistemelor complexe și a resurselor neregenerabile.
Eficienta energetica la casa pasiva
Interesul pentru case pasive este in continua creștere in toata lumea atât in zonele cu temperaturi extrem de scăzute cum ar fi Europa, dar si in zonele cu temperaturi crescute. Principiile pe baza cărora se construiesc case pasive raman valide si pot fi aplicate cu succes oriunde, indiferent de zona climatica.
Principii la o constructie pasiva – Norme casa pasiva
- Cererea de încălzire a spațiului nu trebuie să depășească 15 kWh anual SAU 10W (cerere maximă) pe metru pătrat de util in spațiu de locuit.
- Cererea de răcire a spațiului este aproximativ egala cu cererea de căldură cu o marja suplimentară, dependentă de climă pentru dezumidificare.
- Cererea de energie primară să nu depășească 120 kWh anual pentru toate aplicațiile casnice (încălzire, răcire, apă caldă și electricitate menajeră) pe metru pătrat de spațiu de locuit util.
- Confortul termic trebuie îndeplinit pentru toate zonele de locuit pe tot parcursul anului, cu cel mult 10% din ore în orice an dat peste 25 ° C
Asigurarea riscurilor
Investitita in domeniul imobiliar este despre securitate si eliminarea riscurilor. Comparând o constructie pasiva cu una clasica, casa pasiva e o investiție mult mai sigura si cu o rata mult mai scăzuta de risc. Construirea unei case pasive este un mod sigur de a reduce la 0 riscul de daune structurale datorate mucegaiului sau umezelii, acest risc este unul uriaș in cazul clăirilor convenționale. Pe langa partea structurala la o casa pasiva, băncile au început sa vadă din ce in ce mai clar valoarea caselor pasive si oferă clienților beneficii la obținerea creditelor.
O constructie pasiva este un casting
O constructie pasiva este una de o calitate foarte înalta, confortul este crescut, riscuri foarte mici de daune in structura de rezistenta a caselor si costuri foarte mici in ceea ce privește energia electrica. Toate acestea duc la creșterea valorii casei pasive.
Pentru o mai buna informare cititi si articole despre:
- Casa metalica – mic ghid comparativ structura metalica, structura, lemn structura beton caramida
- Casa lemn– daca alegi sa faci o casa de lemn citeste un articol.
- Case pasive – pentru case premium cititi si articole despre case pasive
Citeste articole pe Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Pinterest.