Proiect bloc

proiect bloc, bloc apartamente, proiect blocuri, proiect bloc mic, ansamblu rezidential

Exista mai multe tipuri de proiect de bloc fie ca esti dezvoltator de ansambluri rezidentiale fie cauti un proiect de bloc mic trebuie sa facem diferentierea intr-e tipurile de proiect de apartament.

Proiect de bloc !

Intervalul de preț pe care sunteți dispuși sa îl plătiți, locația, nivelul de finisare al apartamentului, spațiul de depozitare și zgomotul din zona blocului sunt factori decisivi in procesul ce precede achiziționarea unei locuințe si trebuie neapărat luați în considerare înainte de a face investita.

Determinarea tipului potrivit de apartament pentru dvs. nu este întotdeauna foarte ușoara, fara ajutor de specialitate; deoarece există multe tipuri de apartamente si compartimentări de luat în considerare. Pentru a vă ajuta să găsiți un apartament care să răspundă nevoilor dvs., dar sa vă si depășească așteptările, am întocmit un ghid ușor de parcurs pentru diferitele tipuri de apartamente. Fiecare din tipurile de apartamente care se regăsesc mai jos sunt specifice unor anumite tipuri de proiecte de blocuri sau proiecte ale unui ansamblu rezidential. Unele le veți regăsi in proiecte care se focusează pe blocuri mici, altele in ansamble rezindentiale spațioase si cu zone de recreație generoase.

Apartament tip Studio – proiect bloc mic

Un apartament studio este un apartament mic cu multe zone open-space. Se compune dintr-o singură cameră tip living, dar si dormitor in același timp plus spatiile destinate bucătăriei si baie completa.   Variantele apartamentelor studio includ un studio alcov sau un studio convertibil. Aceste apartamente le veți găsi de cele mai multe ori in proiectele de blocuri mici sau ansamble rezidențiale reduse ca spațiu.

Studio Alcove – proiect bloc mic

Un studio alcov este același cu un studio tradițional, dar are, în general, o impartire in L în camera de zi. Cu alte cuvinte, există un colț sau un spațiu destinat așezării patului. Acest lucru face ca zona să fie mai ușor de delimitat de zona de zi si compartimentează vizual spațiul oferind o mai mare intimitate. De asemenea, ca si in cazul apartamentelor de tip Studio, aceste apartamente Studio Alcove le veți găsi de cele mai multe ori in proiecte cu blocuri mici sau ansamble rezidențiale reduse ca spațiu.

Garsoniera sau apartament flexibil – proiect apartament

Un studio flexibil are la baza același format ca un tip de apartament studio tipic. Singura diferența este ca acest apartament este suficient de mare pentru a putea construi un perete pentru a crea un dormitor complet. Le veți regăsi in proiectele de blocuri tipice sau proiectele de blocuri mici, in zone rezidențiale aglomerate din marile orașe.

Acest tip de apartament convertibil are suficient spațiu încât sa se delimiteze o zona de zi si o camera de tip dormitor. De reținut este faptul ca e posibil ca unele apartamente să nu permită crearea unor ziduri noi sau se va percepe o taxă pentru modificările aduse apartamentului. Toate aceste informații trebuie luate in calcul si consultat proiectul blocului.

Apartamente mici – ansamblu rezidential

Acestea sunt apartamente cu o cameră, aproximativ mai puțin de 35 de metri pătrați. Acestea vor include un spațiu de zi – living , dormitor, o baie și o chicinetă/ bucătărie mica. Acest tip de apartament se găsește în cea mai mare parte în zone foarte populate, unde prețurile sunt ridicate raportat la numărul de mp ai locuinței. Le veți regăsi in proiectele de blocuri cu apartamente mici sau proiectele de blocuri mici – număr mic de apartamente / bloc, in zone rezidențiale aglomerate din marile orașe.

Loft – apartamente la mansarda cu spatii destul de întunecate

Un apartament la mansardă are, în general, o cameră mare, deschisă, cu tavan înalt. Alte caracteristici includ ferestre mari, înalte, cărămidă și grinzi de susținere expuse, deoarece mansardele se găsesc adesea în clădirile comerciale care au fost renovate – fostele poduri. Cel mai des se întâlnesc in ansamblurile rezidențiale.

Duplex – un proiect de bloc

Un duplex este o casă multifamilială care are două unități de cazare (doua zone de locuit ) într-o singură clădire. Apartamentele într-un duplex vor avea propriile intrări și de multe ori au spații de locuit la etaj și la parter. Cele două unități vor avea dimensiuni similare. Aceste locuințe sunt perfecte pentru familiile mari, care vor sa fie aproape una de cealaltă, dar in același timp sa aibă intimitate. In ultimii ani, la noi in tara se căuta tot mai des astfel de ansambluri rezidențiale in care se regăsesc si clădiri de tip duplex sau triplex.

Triplex -alt proiect de bloc

Un triplex este o singură clădire cu trei unități de cazare – 3 apartamente. La fel ca un duplex, aceste unități de apartament vor avea propriile intrări, vor avea dimensiuni similare și vor avea mai multe spații de locuit si de depozitare.

Co – proprietar

O locuință cooperativă este un tip de apartament care, de obicei, se cumpără pentru a deveni co-proprietar al întregii proprietăți. Co-proprietarul va avea apoi dreptul de a locui în incinta unui apartament disponibil in clădirea de apartamente, dar va suporta o anumită responsabilitate financiară, de exemplu, plăți ipotecare sau costuri de întreținere. De obicei, există un proces de aprobare prin consiliul clădirii și reguli care trebuie respectate pentru a fi aprobat ca si potențial co-proprietar.

Proiect bloc si apartament cu grădină    

Un apartament cu grădină este un apartament la parter sau la subsol cu ​​acces direct la un spațiu privat în aer liber. Le veți regăsi in ansamblele rezidențiale noi, care cuprind proiecte de apartamente sau in ansamblele rezidențiale cu duplexuri. Este recomandat să verificați personal aceste tipuri de apartamente, deoarece acestea pot avea adesea probleme de securitate sau dăunători. Nu uitați sa verificați si planul apartamentului – pentru a va putea da seama de compartimentare si funcționalitate.

Apartamente in blocuri înalte – Proiect bloc

Acestea sunt  apartamentele care se afla in ansamble rezidențiale cu blocuri de 12 sau mai multe etaje. In proiectele de blocuri cu astfel de apartamente veți găsi mai multe lifturi care sa faciliteze accesul la apartamentul.

Ansamblu rezidential compus din blocuri P+5 – P+11

Aceste ansamble rezidențiale cuprind blocuri de apartamente pe minim 5 nivele maxim 11 nivele. Acest tip de apartament se găsește în mod normal in ansamblele rezidențiale urbane și are un singur lift/bloc.

Apartamente in blocuri cu maxim 4 etaje – proiect bloc 4 etaje

Este un apartament standard, regăsit in proiectele cu blocuri de maxim 4 etaje, minim 1 etaj, Aceste blocuri nu au in proiect inclus liftul

Apartamente tip vagon – proiect bloc mic

Apartamentele de tip vagon  sunt numite după planul lor drept, deoarece constau de obicei din trei până la patru camere conectate, fără a avea hol intre ele. Holul este, de cele mai multe ori, prevăzut in planul apartamentului ca fiind zona imediata de la intrare. Tot din hol se intra in bucătărie sau in baie. Acest tip de apartament se găsește adesea în clădiri de blocuri mai mici și mai vechi, nu in ansamble rezidențiale moderne sau in proiectele cu blocuri de apartamente mari si spațioase.

Apartamente la etajul clădirilor cu spatii comerciale la parter 

Acest tip de apartament este amplasat deasupra zonei de spațiu comercial de la parterul ansamblului rezidențial sau a blocului. Acest apartament este accesibil doar pe scările din interiorul clădirii. Clădirile cu acest tip de apartament sunt de obicei mai mici și au mai puțini chiriași. Apartamentele de acest tip pot fi mai accesibile financiar, dar pot fi văzute ca fiind mai puțin de dorit, deoarece nu există lift in clădire. Va sugeram sa analizați cu atenție proiectul apartamentului si a întregii clădiri pentru a va asigura ca, compartimentarea sau modificările pe care doriți sa le faceți sunt posibile.

Aceste tipuri de apartamente, care, majoritatea pot fi regăsite in ansamble rezidențiale si in proiectele cu blocuri mici sau mijlocii, nu sunt singurele opțiuni pe care le aveți, trebuie sa luați in considerare si casele ca fiind o alternativa.

Proiect bloc cu condominiu

Un condominiu este o structură de clădire împărțită în mai multe unități, fiecare deținuta separat, înconjurata de zone comune care sunt deținute în comun. Ansamblele rezidențiale de acest tip sunt construite frecvent ca blocuri de apartamente, dar există și „condominii decomandate”, care arată ca niște case unifamiliale, dar în care curțile (grădinile), coridoarele, clădirile exterioare, precum și orice alte facilități de agrement (cum ar fi o piscină, terenurile de tenis sau golf etc.), sunt deținute și întreținute în comun de o asociație.

Casele urbane in proiect de bloc

sunt case cu mai multe etaje care împart unul sau doua ziduri cu alte clădiri (fie alte case urbane, fie clădiri in scop comercial) dar au intrări proprii. Aceste ansamble de locuințe sunt adesea uniform construite si pot avea propria asociație de proprietari. De cele mai multe ori, aceste locuințe nu au lift pentru a ajunge la etajele superioare, dar au curți interioare cu sau fara garaje.

După cum ați văzut, există multe tipuri diferite de apartamente sau zone de locuit disponibile fie in ansamble rezidențiale luxoase sau ansamble rezidențiale care au pus accentul pe proiecte cu blocuri mici sau mai spațioase. Trebuie doar sa știți ce va doriți de la noua dumneavoastra locuința caci, mereu exista alternative bune sau foarte bune pe piața. Știm că întreg procesul de căutare a locuinței perfecte poate fi dificil, deci va stăm la dispoziție pentru a găsi locuința potrivita pentru dvs.

Citeste articole pe  Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Pinterest.