Casa structura metalica

casa structura metalica, proiect casa structura metalica, casa metal

Casa structura metalica, casa structura lemn, casa structura beton sau caramida

Este evident ca in vremurile vechi casele erau construite cu lut, piatra si lemn. Treptat a venit un moment in care casele erau construite din caramizi si beton. Pe vremuri cand otelul nici macar nu era descoperit, lemnul era un material de constructie popular. Mai tarziu, revolutia industriala care a avut loc in intreaga lume explodat in inocvatie si tehnologice astfel au aparut constructii metalice

Odata cu descoperirea materialelor precum cimentul si otelul, a avut loc o revolutie simultana in domeniul arhitecturii. In consecinta, cladiri moderne si case moderne pe care le vedem astazi sunt facute din beton, lemn si metal.

Construirea unei structuri ne impune sa folosim materialele potrivite. Cele mai comune materiale utilizate la construirea unei structuri sunt metal, lemn si beton

Otelul este rezistent si robust. Astfel, va puteti baza pe performantele sale pe termen lung pentru orice proiect de constructie. Pe de alta parte, lemnul faciliteaza construirea mai rapida a oricarei structuri in comparatie cu caramizile sau betonul. Deci, intrebarea care se pune este – ar trebui sa folosesc metal, lemn, beton pentru constructie casa ?

 

Casa structura usoara fie ea din metal sau lemn.

In acest articol, veti afla avantajele casa structura metalica, casa structura lemn, casa structura beton

A nu se confunda termenii trebuie sa mentionam ca o casa din caramida trebuie sa aiba o structura de beton. Astfel o casa cu structura de beton poate sa aiba inchiderile din caramida. Acest sistem constructiv fiind cel mai ultilizat pentru constructie casa

Multi oameni ar crede ca lemnul este mai ecologic decat metalul, deoarece este un material natural provenit din copaci. Cu toate acestea, odata cu cresterea populatiei, exista o lipsa de copaci si in zilele noastre nu sunt usor disponibile asa cum a fost in trecut. Schimbarea climatica este unul dintre rezultatele evidente dezastruoase ale taierii copacilor pentru constructii si alte proiecte de constructii.

Metalul utilizat la case pe structura metalica, pe de alta parte, este un material mai ecologic, deoarece poate fi refolosit si reciclat mereu. De asemenea, structurile metalice folosite la case  sunt semnificativ mai usoare in comparatie cu betonul. Dimensiunea fundatiilor pentru case pe structura metalica sunt mai mici ele reduc impactul asupra mediului dar si costul realizarii acestora.

Fiind mai usor in greutate, de transport pentru structura metalica devine mai usor si convenabil. Astfel, consumul de combustibil este mai mic in comparatie cu betonul si lemnul.

Vrei un proiect de casa din structura metalica usoara ?

Completeaza formularul de contact.

Formular de contact

Formular de contact

Am dori să aflăm de la dvs. Vă rugăm să ne trimiteți un mesaj completând formularul de mai jos și vom reveni cu dvs. în curând.

Casa structura metalica puternica si durabila

Metalul este un material foarte puternic si are o rezistenta uriasa la compresiune, la tractiune si la incovoiere. Cadrul structural al unei case din structura metalica ar fi cel mai puternic si mai usor. In afara de aceasta, structura metalica tip framing se foloseste in alcatuirea plenseelor si a acoperisurilor.

Astfel, o structura din metal poate rezista, intr-o masura mai mare, fortelor severe sau conditiilor meteorologice dure, cum ar fi vanturile puternice, zapada puternica si calamitatile naturale, cum ar fi cutremurul, inundatiile uraganelor etc. Case din structura metalica din otel sunt rezistente la rugina si nu sunt nici afectate de termite, daunatori, mucegai si infectii fungice spre deosebire de structurile din lemn. In plus, casa structura de metal este mai rezistente la foc in comparatie cu casa structura de lemn.

In inginerie, un sistem structural este compus dintr-o substructura si o suprastructura.

 

 Substructura: structura din beton

O substructura se refera la partea unei case sau a unui sistem structural al unei cladiri care se gaseste sub nivelul solului. De asemenea, include fundatiile, diafragme, grinzi de sub nivelul solului. In general aceasta parte a constructiei este realizata din beton.

Suprastructura: casa structura metal, casa structura lemn, casa din caramida

Suprastructura se refera la partea din casa care se gaseste deasupra nivelului solului. Astfel, include intreaga structura. Stalp, placa, perete, grinzi, sarpanta.

Pentru referinta, iata un ghid de comparatie intre casa structura metalica si casa structura lemn, care va va ghida in timp ce intentionati sa va construiti casa sau structura unei cladiri.

Spre deosebire casa de lemn, o casa de metal nu putrezeste, nu se deformeaza, nu se fisureaza, nu se rupe

Otelul folosit la structura casa din metal nu este vulnerabil la daunatori cum ar fi termitele nocive.

Structura din lemn folosita la casa tinde sa se contracte sau sa se extinda odata cu continutul de umiditate, in timp ce metalul nu. Exista unele solutii si pentru structura din lemn casa. Acest lemn fiind tratat cu diferiti factori de protectie recomandat de arhitect si proiectanti de structura.

Factori precum temperatura, varsta si umiditatea mediului pot afecta diferitele comportari ale lemnului. Astfel apar crapaturi fisuri in structura de rezistenta lemn.

Mai mult, structura din lemn sufera modificari la daune provocate de calamitati in timpul inundatiilor.

Structura casa lemn – nu este inflamabila si nici combustibila, in timp ce lemnul poate fi periculos la incendiu.

Structura casa din metal poate rezista mai bine la dezastre naturale, cum ar fi uragane, cutremure si tornade, deoarece este mai rezistent decat lemnul.

 

Structura casa din metal flexibil

Structura din metal este flexibila, deoarece poate fi modelata in aproape orice forma, fiind mai degraba o prima alegere atat pentru cladirile comerciale, cat si pentru cele rezidentiale. In plus, pentru adaptabilitatea un design flexibil al structurilor mari si clare, cum ar fi hale metalice, hale industriale, aeroport, auditoriu, cladirile agricole, depozite, nu exista inlocuitori ai structurilor metalice

 

Constructie metalica – permite o structura usoara flexibil

O casa sau o constructie metalica are o capacitate si o exorbitanta. Structura metalica usoara nu implica costul fortei de munca la fel de mult ca si structura din lemn sau structura din beton, deci este benefic in special in tarile unde costul fortei de munca este foarte mare. Constructia din otel este de asemenea preferata datorita atributelor sale suplimentare, cum ar fi – flexibilitatea si rezistenta.

O casa cu structura din metal, in comparatie cu o casa cu structura din lemn, nu este predispusa la distrugere sau prabusire, deci este sigura. Materialul folosite la o casa cu structura din lemn se poate prabusi mult mai usor.

Sa construiesti pe structura metalica usoara unul dintre cele mai mari beneficii este flexibilitatea. Acest lucru face casa mult mai usor de functionalizat de catre arhitect. Rezistenta unei structuri metalice pentru case este calculata de un inginer structurist. Cel mai indicat este sa apelati la un birou de arhitectura sau la o firma specializata de proiectare.

O structura metalica este extrem de recomandata pentru structurile mari si foarte mari, care se potrivesc tuturor tipurilor de cladiri industriale, cladiri comerciale, rezidentiale, hale metalice, hale industriale, aeroport, auditoriu, cladirile agricole, depozite.

Inaltimile de la etaj la etaj pot fi construite cu usurinta utilizand placi, grinzi, sarpante si grinzi inclinate. Se pot utiliza deschideri extrem de mari folosind metal. Astfel de structuri nu sunt posibile cu materiale precum lemnul sau betonul.

 

Structura metalica pret casa structura metalica va poate economisi banii

Structura metalica usoara este un mod de a construi nu numai  proiecte de spatii comerciale ci si proiecte de casa, proiect locuinte cuplate, proiect locuinte insiruite, proiect bloc apartamente, proiect restaurant etc. Structura metalica este durabila si poate fi pusa usor in opera.

Structura metalica usoara este populara din cauza costului in crestere al cherestelei.

Dupa cum sa mentionat mai sus, longevitatea unei structuri metalice este mult mai mare decat structura usoara din lemn. Obstructura de lemn poate suferi deformari, putrezeste si se poate deteriora mult mai devreme decat o structura din metal, ceea ce inseamna ca se cheltuie mai multi bani pentru reparatii si inlocuire. Astfel, prin utilizarea de structuri metalice, nu numai ca economisiti bani pe termen lung, ci chiar va scutiti de stres si reparatii sau inlocuiri, ca si in cazul structurilor din lemn deteriorate. Otelul are o greutate redusa in comparatie cu betonul / lemnul, ceea ce permite transportul sau usor oriunde. Acest lucru reduce costul combustibilului. In afara de aceasta, este eficient din punct de vedere energetic si poate fi reciclat, creand astfel mai putine deseuri de materii prime.

Lemnul nu este mult preferat in lucrarile de constructie in zilele noastre datorita costurilor din ce in ce mai ridicate. De asemenea, daca luati in considerare cost pe metru patrat, veti observa ca veti avea nevoie de mai multi metri cubi de lemn sau beton decat otel pentru construirea aceleiasi suprafete.

Pentru a face obestimare de cost pe metru patrat cat mai exacta este nevoie de un proiect de casa din structura metalica. Apelati la un arhitect sau la un inginer structurist pentru o estimare de pret cat mai precisa.

 

Mare valoare pentru casa sau cladirea ta

Investind intr-o casa construita din otel sau intr-o cladire comerciala, faceti o investitie care merita, deoarece creste cu siguranta valoarea imobiliara a proprietatii dvs. si va ofera o valoare mai buna ori de cate ori vi se va intampla sa o vindeti in viitor. Deoarece metalul este cunoscut pentru puterea sa de neegalat, viitorii cumparatori de case sau investitorii in proprietati comerciale considera ca structurile din otel sunt mai atragatoare si mai practice de cumparat.

Citeste si: Avantajele si dezavantajele structurilor din otel!

Iata cum o casa metalica sau o cladire comerciala ofera in general o mare valoare:

Structura metalica este remarcabila deoarece este o structura solida. Ele nu numai ca arata atractiv, dar ofera si o structura de rezistenta care se comporta foarte bine la cutremur in Romania.

Spre deosebire de structura din lemn la structura din metal nu este nevoie ca cumparatorii de proprietati sa cheltuiasca bani pentru reparatii si intretinere a elementelor structurale.

 

Dezavantaje casa structura metal

  1. Atunci cand vorbim de dezavantajele unei case din structura metalica, acestea sunt expuse la conditii meteorologice agresive sau severe, acestea se corodeaza din cauza actiunii otelului cu oxigen sau a mediului agresiv. Din aceste motive se iau masuri inca din faza de proiect casa din structura metalica

O structura metalica necesita mai multa forta de munca calificata pentru constructie, precum si un proiect structura metalica realizat de un arhitect specializt.

  1. Costul initial al unei case din structura metalica este ridicat in comparatie cu costul unei case structura din lemn / beton
  2. De asemenea, consuma mai multa energie, deoarece este nevoie de forta de munca mai calificata in comparatie cu orice structura din lemn.

Cu toate acestea, este posibil ca structura metalica sa nu fie rentabila in toate conditiile. Ca atare, costul oricarei structuri fie ea din lemn metal sau beton depinde de tipul si functionalitatea acesteia. Prin urmare, daca doriti sa construiti o cladire cu dimensiuni mari, este recomandabil sa folositi metal, mai degraba decat lemn sau beton. Costul unei structuri mici de metal va va costa probabil mai mult in comparatie cu betonul.

Cum sa alegeti cel mai bun material din otel pentru proiectul dvs. de constructie?

 

Iata cateva sfaturi practice – o casa structura metalica pareri

Discutati cu un producator de structura metalica, furnizor de structura de lemn sau verificarea costurilor pentru structura din beton armar pentru a afla cel mai bun pret pentru proiectul dumneavoastra fie el un proiect de casa sau o constructie comerciala, rezidentiala de dimensiuni mai mari. Tipul de structura metalica trebuie ales in functie de domeniul de aplicare, dimensiunea si cerintele proiectului dvs. de constructie. Toti acesti factori sunt controlati de catre un arhitect inca din faza de proiect pe toata perioada desfasurarii activitatilor.

Combinarea de structura metalica cu alte tipuri de materiale este o idee buna pentru a obtine aspectul dorit si o functionalitate buna a spatiului.

Sfaturi pentru a cumpara structura metalica

Cand vine vorba de constructie casa sau orice proiect de constructie, structura din metal este mult mai buna decat structura din lemn. Metalul este durabil, flexibil, rezistent la foc si poate suporta conditii meteorologice dure. In timp ce casele si cladirile din lemn au un aspect elegant si se construiesc rapid, dar sunt predispuse la accidente de incendiu, deoarece lemnul este combustibil si inflamabil, mai ales atunci cand este expus. Lemnul este vulnerabil si la inundatii.

Alegerea structuri metalice in locul structuri lemn este un mod ecologic de a construi o casa sau o  structura de casa rezistenta, puternic care va avea o durata lunga de viata.

Pentru o mai buna informare despre case din lemn cititi si despre :

Citeste articole pe  Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Pinterest.

One thought on “Casa structura metalica

  1. Pingback: Casa metalica - case structura metalica - avantaje casa metalica

Comments are closed.