case din lemn

case din lemn - proiecte de case - case din clt

Case din lemn – proiect casa lemn

Constructiile de case din lemn combina intelepciunea naturii cu inteligenta omului. Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale de constructie utilizate de omenire. De-a lungul veacurilor, a fost o solutie populara, una care este naturala si de incredere. Astazi, decizia de a construi case din lemn este o alegere constienta si informata, in concordanta cu principiile dezvoltarii durabile. Toate avantajele produselor din lemn prelucrate pot fi implementate prin proiectare a unei case din lemn.

Casa lemn – Casa CLT – Proiect casa

Casa din lemn stratificat sau in engleza cross laminated timber – CLT

Din CLT se poate realiza casa din lemn sau orice tip de constructie durabila eficienta si rapid de cea mai inalta calitate rezultant o cladire moderna construita din lemn clt.

Firma de proiectareBirou de proiectare case din lemn – proiect casa clt

Proiect casa de lemn realizat de architect poate fi facut personalizat. Inca din faza de proiect casa de lemn trebuie stabilite toate detaliile tehnice si realizat un proiect complet. In procesul de fabricatie sunt debitate elementele constructive ale constructiei conform proiectului de casa de lemn

Structura din clt poate fi folosita in proiecte de reamenajare, extinderi la cladiri existente la case parter, casa cu etaj, casa cu mansarda, case cu etaj, cabana sau chiar si pentru cladiri comerciale.

Indiferent daca vorbim de o casa din lemn cu structura clt fie ea prefabricate sau la cheie, cu consum minim de energie sau cu consum normal fie ea traditionala sau moderna panou clt este solutia ideala pentru casa dumneavoastra.

Pentru proiect casa de lemn realizarea structura casa de lemn este posibila prin combinare lemn clt ca material portant si panou clt cu glulam ca support si grinzi.

Structura din clt – casa clt- structura casa din lemn

Astfel structura clt adaptata prin proiect case de lemn ofera unui architect de case flexibilitatea de care are nevoie.

Totodata simplitatea redata de architect in arhitectura din interior poate fi proiectata intr-un mod versatil si plin de viata.

Pentru design interior suprafetele vizibile din lemn se pot imbina cu jocuri de culoarea astfel realizand un adevarat spectacol in proiectele de casa pe structura din clt

Structura din CLT, panourile clt sunt taiate la dimensiuni conform dimensiunilor precizate in proiect de casa si sunt livrate in santier la ora si data solicitata.

Se realizeaza si o logistica o etapizare de montare a elementelor prin proiect case din lemn clt urmand ca aceste panouri clt sa fie asamblate insitu cu o macara.

Firma de constructie case de lemn

O firma de constructie specializata in case de lemn si cherestea sau o firma de tamplarie se ocupa de executia casa de lemn.

Pentru insurubarea panou clt este nevoie de putin professionalism pentru ca elementele din structura de clt, tavane, plansee, pereti sa fie realizate conform proiectului realizat de arhitect si conforme cu informatiile furnizate de inginerul de structuri.

Executia unei case de lemn din clt la rosu poate dura intre 10 si 30 de zile in functie de dimensiunile casei si complexitatea – proiect casa de lemn

O casa de lemn la cheie poate fi asamblata si finalizata de catre o firma de executie intru-un interval de 30 pana la 90 de zile in functie de dimensiunea casei de lemn cat si de complexitatea proiectului realizat de arhitect case de lemn.

Intr-un proiect casa de lemn traditional trebuie  sa apelam si la mestesugari locali

In functie de casa de lemn si de tehnologia de constructie folosita pentru executie casa de lemn se vor folosi tehnici de ultima generatie care sa permita adaptarea la mediul inconjurator si protectia acestuia prin consum scazut de energie.

Izolatia exterioara poate fi realizata in mod ideal din placi izolatoare din fibra de lemn. Indiferent de finizajul ales pentru exterior firma de executie case de lemn poate opta pentru placi ceramice, piatra sau tencuieli decorative.

La interior casele de lemn realizate din clt pot fi placate cu gips carton sau diferite placi fonoabsorbante dar suprafata de panou clt poate sa ramana vizibila.

Nu exista limite in proiectul realizat de arhitect pentru o casa de lemn din clt

Intr-o astfel de echipa a unei firme constructie case de lemn sunt 4-6 persoane.

Pret casa din clt – Cat costa o casa din din lemn ?

Pretul unei case din clt variaza in functie de furnizorul ales pentru elementele structurale. Fie ca vorbim de o casa la rosu sau de o casa la cheie preturile pot fi stabilite in urma unui proiect casa din clt.

Proiectul trebuie sa contina – arhitectura casa din lemn clt, structura casa din lemn proiect de instalatii. Toate acestea trebuiesc coordonate de catre un arhitect. Acesta face primele schite si proiectul pentru casa de lemn.

Pentru a solicita oferta de la diferiti furnizori puteti apela la un arhitect sau cu un proiect de casa complet realizat de arhitect o puteti face chiar dumneavoastra in calitate de beneficiar.

Putem face o estimare de pret casa de lemn clt si putem spune ca structura unei case de lemn din clt variaza intre 200 si 400 de euro/mp.

Case din lemn clt avantaje – Recomandari case din lemn

  • Prin proiect casa de lemn – proiect detaliat casa de lemn ajuta la asamblarea cat mai corecta a panourilor clt facand tot procesul inca din faza de proiect casa de lemn mult mai usoara, sigura si eficienta
  • Elementele structurale CLT trebuie protejate impotriva intemperiilor, umezelii si murdariei de pe santier si pe toata perioada de executie cu mijloace adecvate
  • Componentele de format mare permit o asamblare rapida si asigura cladirea bine intarita
  • Conexiunile componentelor sunt facilitate prin ghidarea canelurilor in peretii interiori, imbinari interblocate in peretii exteriori si benzi de acoperire a amortizorului in tavan si acoperisuri
  • Conexiunile componentelor trebuie etansate conform standardelor de inginerie recunoscute
  • Lemnul laminat incrucisat este respirabil. Daca izolatia si fatada sunt, de asemenea, proiectate pentru a fi respirabile, nu sunt necesare pelicule care actioneaza ca o bariera de vapori

Pentru o mai buna informare despre case din lemn cititi si despre :

Citeste articole pe  Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Pinterest.