caut birou de arhitectura

Cum găsești și alegi un birou de arhitectură

Dacă vrei să construiești un imobil, fie el casă sau bloc, într-un oraș, ai nevoie de o mulțime de avize și aprobari înainte de a demara construcția astfel trebuie sa caut un birou de arhitectura. Pentru a te asigura că vei construi correct și fără probleme ulterioare, este recomandat să apelezi la serviciile unui birou de arhitectură. Îl vei găsi deseori sub numele de BIA – Birou Individual de Arhitectură.

Cum găsești un birou de arhitectură

Cel mai simplu este să cauți pe Google „arhitect [orașul tău]” și vei găsi o mulțime de opțiuni din care să alegi. Deseori persoanele care caută pe Google se uită la recomandări și testimoniale deoarece acestea sunt de cele mai multe ori adevărate izvoare de experiențe. Oamenii își spun experiențele pe Google maps unde lasă recenzii usturătoare celor care i-au dezamăgit. De asemenea, vei vedea care firme oferă cele mai bune servicii, cele mai lăudate și apreciate.

Caut un birou de arhitectură !

Atunci când dorești să proiectezi și să construiești o casă vei descoperi că procesul este unul mai lung și mai complicat decât părea.Construcția unei clădiri începe cu implicații juridice, apoi apar ca necesitate abilitățile de edificare și cunoaștere în amănunt a materialelor de construcție, iar la final, apare drept scop înțelegerea preferințelor și a comportamentelor umane la modul general.

Biroul de arhitectură care îți accepta proiectul are un singur interes major: realizarea construcției cu maxim de siguranță. Acest interes este același cu cel al proprietarului care dorește să vadă construcția în picioare. Aici putem adăuga un alt scop comun și anume interesul ca acel imobil proiectat să devină un model pentru alte persoane sau instituții. De aceea, proiectantul din cadrul biroului de arhitectură, este recomandat să fie considerat un partener esențial al proprietarului sau investitorului.

Cu ce te mai poate ajuta biroul de arhitectură? caut un birou de arhitectura ?

În afara proiectării imobilului ce urmează a fi construit, mai ai nevoie de ceva extrem de important: o analiză a costurilor construcției. Dacă nu te-ai documentat în detaliu sau nu știi cum să faci asta, te poate ajuta cineva. Acel cineva este de fapt biroul de arhitectură respectiv echipa de proiectanți pe care ai ales-o. Astfel vei știi de la început ce costuri vei avea, de ce sume ai nevoie, la ce poți renunța și ce modificări poți aduce proiectului.

Dacă nu lucrezi în domeniul construcțiilor, ai șanse mici să te pricepi la astfel de calcule și estimări. Fiecare om este bun pe domeniul său și este normal să fie așa. Cei care știu de toate, de fapt nu știu nimic la nivel de expert. Un arhitect este persoana care te va ajuta să menții proiectul în limitele pe care le-ai stabilit cu constructorul. Studiile au arătat faptul că în urma discuțiilor cu executantul bugetul alocat unui proiect a depășit suma stabilită inițial cu cel puțin 15%.

Totuși cum alegi biroul de arhitectură?

  • Ofertă
  • Portofoliu
  • Recomandări
  • Recenzii și testimoniale
  • Personal feeling

În afară de cifre și date, uneori ai nevoie de acea chimie, acea emoție care te convinge să oferi o șansă unei persoane în detrimentul alteia. Trăim în secolul vitezei, dar relațiile interumane, legea atracției și a respingerii încă sunt valabile și funcționează.

Tu cum alegi biroul de arhitectură?

Tu cum cauti un birou de arhitectura ?