Ce trebuie să știi despre un studiu de fezabilitate

Ai auzit până acum de studiu de fezabilitate? Este nevoie de el în mai multe domenii, dar mai ales în două: construcții și antreprenoriat. Totuși, ce înseamnă un studiu de fezabilitate? Un studiu de fezabilitate înseamnă o documentație tehnico-economică prin care proiectantul este ajutat să ia cele mai bune decizii. 

Înainte de a construi ceva, ai nevoie de un studiu de fezabilitate. Acest studiu este un document ce prezintă capacitatea proiectului de a îndeplini anumite cerințe tehnice. De asemenea, tot el prezintă informații ce susțin rentabilitatea investiției. 

studiu de fezabilitate, continut cadru

Studiu de fezabilitate: necesar sau nu?

Dacă vrei să iei fonduri europene, ai nevoie de un studiu de fezabilitate. Când? Când te gândești la lucrări de construcții și montaj. Dacă ai un proiect care vizează achiziția de bunuri sau servicii, nu a nevoie de un studiu de fezabilitate

Aici ai nevoie doar de un plan de afaceri detaliat. Există o lege, HG 907/2016 prin care un studiu de fezabilitate trebuie să conțină 2 scenarii diferite. Acestea vor fi justificate și bine documentate având ca scop să realizeze obiectivul de investiții. 

Realizarea unui astfel de studiu nu este o sarcină ușoară, de aceea, este mai bine să apelezi la o firmă specializată. Vei economisi timp, energie, bani. Mai bine să îți facă altcineva studiul decât să îl greșești tu. 

Avantajele contractării unui specialist studiu fezabilitate

Atunci când vrei să construiești ceva, ai nevoie de un studiu fezabilitate. Acest document îți aduce 2 scenarii tehnico-economice pentru a îndeplini un obiectiv al investiției. 

Ai nevoie de aceste informații pentru a știi ce trebuie să faci pentru ca investiția să își atingă scopul. Nu oricine poate să realizeze un astfel de studiu. De aceea, mai bine apelezi direct la specialiști în realizarea unui studiu fezabilitate

O echipă tehnică specializată este capabilă să analizeze și să evalueze impactul unui proiect de investiții. Când ai nevoie de un studiu fezabilitate

Un astfel de studiu se realizează doar pentru investiții complexe, ce implică mari sume de bani. Aici vorbim de proiecte de infrastructură rutieră, construcții civile și industriale. 

De ce aș face un studiu de fezabilitate?

Dacă ai de făcut un proiect de infrastructură rutieră, construcții industriale sau civile, ai nevoie de studiu fezabilitate. Acest studiu o să cuprindă soluții constructive ce vizează domeniul marketingului și managementului. 

O să rezulte drept concluzie a analizei impactului proiectului. Echipa specializată o să analizeze resursele materiale, financiare, dar și umane. Scopul este să se obțină cifre exacte pentru a putea realiza investiția și o soluție structurală potrivită. 

Ce condiții trebuie să îndeplinească o construcție de calitate?

  • să fie stabilă și rezistentă
  • să fie sigură în exploatare
  • să asigure igiena și sănătatea utilizatorilor
  • să apere contra incendiilor 
  • să izoleze termic, fonic și hidrofug
  •  

Studiu de fezabilitate pret

Un studiu de fezabilitate pret cuprinde următoarele aspecte:

  • date generale despre proiect: denumire proiect, titular, beneficiar, descriere funcțională, descriere construcție
  • date tehnice despre teren, amplasament, zonă, utilități, situație juridică a terenului
  • etape de realizare și durata aproximativă de execuție
  • costuri estimate
  • analiză cost-beneficiu
  • avize și acorduri cerute: certificat de urbanism, avize legate de utilități, acord de mediu

De ce se face un studiu de fezabilitate? Scopul unui studiu fezabilitate este să arate antreprenorului dacă proiectul său merită început. Dacă va putea să îi aducă venituri și dacă este un avantaj competitiv pe o piață plină de concurenți.

Dacă ne gândim la studiu de fezabilitate pret online găsim informații despre plata pe oferă. Astfel sumele se încadrează între 150-300 lei pe oră. În general prețul se stabilește în funcție de complexitatea proiectului. Instituțiile sau firmele pot primi și o subvenție care să le acopere o parte din costuri. Pot primi subvenții de 50 până la 70%. 

 

Studiu de fezabilitate continut cadru – Ce documente sunte necesare pentru studiu de fezabilitate ?

Parti scrise studiu de fezabilitate . Conform Hg 907 vezi anexa 3 continut cadru studiu de fezabilitate parti scrise.

Vezi mai jos partile scrise din continutul cadru pentru studiu de fezabilitate

Descarca Aici HG 907 Hotararea de Guvern pentru continut cadru studiu de fezabilitate

Parti desenate studiu de fezabilitate :

  1. plan de amplasare în zonă;

  2. plan de situație;

  3. planuri generale, fațade și secțiuni caracteristice de arhitectură cotate, scheme de principiu pentru rezistență și instalații, volumetrii, scheme funcționale, izometrice sau planuri specifice, după caz;

  4. planuri generale, profile longitudinale și transversale caracteristice, cotate, planuri specifice, după caz.

>➾Mai multa documentatie pe siteul nostru➾➾➾➾➾➾➾➾➾

➾Mai multe materiale interesante➾➾➾➾➾➾➾➾➾