Topograf, servicii de topografie – când avem nevoie de topografie

Multe persoane nu știu prea bine ce face un topometrist sau ce înseamnă topografie. Topograful este cel care măsoară terenul pe care vrei să îl înscrii în cartea funciară, dar ceea ce nu știi tu este faptul că de fapt, tot acesta face și actele necesare intabulării. În topografie, el analizează datele măsurate și realizează hărți sau planuri pentru tine.

ridicare topo, topografica, studiu topografic, inginer topometrist

Când ai nevoie de serviciile de topografie?

  • Atunci când vrei să cumperi sau să vinzi o proprietate – planul de amplasament, încadrarea în zonă, măsurătorile realizate de topograf sunt cele care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. În plus, vei afla informații despre ridicare topo pret.
  • Atunci când dorești să împarți sau să comasezi o anumită proprietate – dacă vrei să împarți un teren extravilan cu frații sau rudele tale, ai nevoie de o ridicare topo. Un topograf se va asigura că împărțirea se va face în acord cu regulile zonale.
  • Dacă vrei să construiești o locuință ai nevoie de o autorizație de construcție – topograful te va ajuta să afli dacă tot ce vrei să construiești se află pe terenul tău sau nu. De asemenea, el te ajută să ridici construcția conform regulilor de urbanism.
  • Dacă vrei să clarifici situația unui teren în fața vecinilor – ai nevoie de topografie pentru a clarifica suprafața, limitele unui teren sau a unei locuințe.

Serviciul de topografie – despre ce este vorba

Atunci când vrei să construiești o casă nouă ai nevoie de autorizație de construire, știi asta deja. Pentru a obține această autorizație ai nevoie să contractezi servicii de topografie pentru a te asigura că vei ridica locuința pe terenul tău, dar și că realizezi construcția conform regulilor de urbanism în vigoare.

Ai nevoie de ridicare topo pentru a fi în regulă cu construcția și pentru a evita potențiale neplăceri din partea statului. Construcțiile care nu au autorizație de construire sunt de obicei demolate de stat. Nu risca inutil!

Ridicare topo – ce îți oferă

Există o mulțime de persoane care au probleme cu vecinii în ceea ce privește limita de proprietate și întreaga situație este una delicată. Dacă vrei să rezolvi situația ai nevoie de o ridicare topo cu ajutorul unui topograf.

Acesta vă va arăta amândurora care sunt limitele certe, linia de demarcare, limitele fixe. Astfel prin serviciile de topografie veți știi cu siguranță care sunt limitele proprietăților, respectiv unde începe proprietatea vecinului, unde se termină a ta.

Avantaje când contractezi servicii de topografie

Serviciile de topografie sunt un pas esențial atunci când vrei să verifici suprafața unui teren sau a unei construcții fie pentru tine, fie pentru a-l vinde sau înstrăina. Dacă vrei să verifici ce dimensiuni are o casă, un teren extravilan, o clădire de birouri, un bloc, o livadă, o pășune, ai nevoie de ridicare topo, adică de un topograf care să se deplaseze la fața locului, să măsoare totul, să revină cu acte oficiale care să dovedească ce proprietate deții.

La finalul întregii operațiuni de topografie, nu va mai exista niciun dubiu despre ce dimensiuni, ce suprafață are proprietatea ta. Vei putea demonstra oricui și oricând prin ridicare topo ce anume deții și unde este localizat terenul.

Ridicare topo pret

Când ne gândim la ridicare topo pret avem nevoie de date exacte. Dacă vrem să vindem sau să cumpărăm o locuință costul serviciilor de topografie este un factor destul de important care trebuie luat în considerare.

Singura soluție prin care poți să afli prețul unui serviciu topografic este să discuți cu un topograf cu toate documentele în față. Doar astfel vei putea primi un preț precis care nu va mai putea fi modificat ulterior.

Sună-ne acum și îți oferim informații despre serviciile de topografie!