Inginer structurist – Inginerie structurala

Constructiile civile sunt cele mai cautate tipuri de constructii, iar pentru proiectarea unei constructii civile ai nevoie de un arhitect. Neaparat. Pentru ca termenul de „constructii civile” suna sofisticat, hai sa aflam mai multe detalii despre ele si despre proiectarea acestora

inginerie structurala, structuri de rezistenta, inginer structurist

Ce sunt construcțiile civile?

Construcțiile civile adăpostesc oameni şi alte viețuitoare, in ele ne desfasuram activitatile si ne ferim de intemperiile atmosferice (ger, vânt, ploaie, arșița soarelui etc.). Aceste constructii civile fac posibilă adaptarea la mediul geografic atât de variat şi cu clime atât de diferite. Pe scurt, sunt acele construcții care adăpostesc o activitate umană.

Clasificarea unor construcții civile

Construcțiile civile îndeplinesc diferite functii, ca de exemplu: locuire, învățământ, cultură, sănătate, sport, comerț și lista poate continua. Criteriile de clasificare a acestor constructii civile sunt, printre altele: numărul de oameni care utilizează spațiul respectivv, functionalitatea, compartimentările interioare etc.

Din categoria construcții civile fac parte clădirile de locuit – case, blocuri, ansamble rezidentiale etc. Acestea sunt proiectate pentru a răspunde necesitaților fiecaruia dintre noi. La construcțiile civile vei observa ca spații funcționale sunt de dimensiuni medii sau restrânse și sunt utilizate de un număr redus de persoane. Pentru a ne fi mai usor, ne putem gandi la aceste construcții civile ca la spatii in care se realieaza  condiții de confort optime activității omului, printre care: condiții de temperatură, iluminare, umiditate, zgomot, etc.

Probabil va e familiar faptul ca, construcțiile civile au si caracteristici precum tipul structurii de rezistenta, rezistenta la foc, tipul materialelor din care se executa si asa mai departe. Noi, ce de la Atecton ne ocupam de proiectarea constructiilor civile de orice tip si cu orice caracteristica. Echipa noastra cu experienta de …. ani in domeniul constructiilor se adapteaza si este gata sa iti asculte ideile si sa le transpuna in realitate.

Durabilitatea in timp este una din cele mai importante conditii tehnice pe care o cladire o are, aceasta durabilitate este data de materialele folosite, arhitectii, proiectantii, inginerii si tot personalul Atecton cunoaste foarte bine acest lucru, de aceea, lucram doar cu materiale de inalta calitate pentru ca dumneavoastra sa nu intampinati probleme pe parcursul anilor, iar cladirile sa fie conform standardelor.

Apeleaza la profesionistii in domeniu pentru proiectare constructii civile si te vei bucura de tot confortul si facilitatile pe care o astfel de cladire o poate oferi. O construcție civilă nu înseamnă doar patru pereți cu un acoperiș, o constructie civila este o casa, este „acasa” pentru majoritatea oamenilor.