1. Abordarea BIM, Building Information Modeling

Modelarea BIM (Building Information Modeling) este o metodă avansată de proiectare și construcție a clădirilor și altor structuri. Acesta este un proces digital care implică crearea unui model virtual al unei clădiri sau structuri, care poate fi utilizat pentru a planifica, proiecta, construi și gestiona clădirea în timpul întregului său ciclu de viață.

BIM este una dintre cele mai inovative abordări în domeniul construcțiilor ce presupune folosirea unui model unic 3D prin conectarea tuturor specialităților implicate. 

proiectare bim, arhitect bim
proiectare bim, arhitect bim
  1. Construcția virtuală înainte de construcția fizică

Datorită tehnologiei BIM, orice schimbare în proiectul unic 3D, se reflectă automat în documentația și desenele specialităților conectate, cum ar fi arhitectura, MEP, structura, până la costuri și materiale. Proiectarea BIM nu doar salvează timp, bani pentru fiecare desen de execuție generat în mod automat, ci contribuie la prevenirea riscurilor în construcții, fiind unul dintre factorii-cheie în revoluționarea industriei de construcții.

BIM poate fi utilizat de arhitecți, ingineri, constructori și proprietari de clădiri pentru a colabora și a gestiona informațiile de proiectare într-un mod mai eficient și integrat. Un avantaj cheie al BIM este că toate informațiile despre clădire sunt stocate într-un singur model, ceea ce face mai ușor identificarea și rezolvarea problemelor de proiectare și construcție înainte ca acestea să devină probleme fizice.

  1. Servicii BIM

De asemenea, BIM poate fi folosit pentru a simula și a analiza performanța clădirii, cum ar fi fluxul de aer, lumina naturală și eficiența energetică. Acest lucru poate ajuta la optimizarea proiectului și la economisirea costurilor în timpul construcției și în utilizarea ulterioară a clădirii.

Întrucât serviciile BIM presupun o utilizare mult mai complexă și crearea unui model unic ce conține într-un singur fișier toate specialitățile, este necesară punctarea tuturor aspectelor legate de proiect.

Pentru a programa o consultație, contactează-ne acum:

Programează o Consultație

  1. Avantajele serviciilor de proiectare BIM prestate de Atecton Company:

BIM poate fi utilizat pe parcursul întregului ciclu de viață al unei clădiri, de la planificare și proiectare până la construcție, operare și întreținere, ceea ce face ca acesta să fie o metodă integrată și eficientă pentru a gestiona informațiile

  • Software nou și performant pentru BIM;
  • Personal calificat și bine instruit pentru gestionarea software-ului;
  • Planificarea complexă a lucrărilor de execuție cu modelul 3D;
  1. Pentru a primi oferta de preț personalizată, completează formularul și te contactăm noi în cel mai scurt timp!