Obtine Avize, avize enel, aviz de amplasament, aviz mediu, aviz cultura, aviz comisia de circulatii

Construirea casei este sarcina cea mai ușoară și cu care nu va trebui să îți bați prea mult capul, dar ceea ce te va stresa și enerva este să obții acele avize de care ai nevoie. De cele mai multe ori, este mai bine să alegi o firmă care să se ocupe de obținerea avizelor în locul tău pentru a economisi timp și nervi. Firmele specializate te pot ajuta cu obtinerea avizelor.

Studiu geotehnic, studiu de insorire, studiu de impact, energii alternative

Pentru a obține râvnita autorizație de construire și demararea lucrărilor vei avea nevoie de câteva studii cum ar fi: studiu de insorirestudiu geotehnic, studiu de impact. Studiul de însorire se referă la analiza modului în care clădirile alăturate sunt dispuse pentru ca niciuna dintre ele să nu piardă iluminarea naturală. Mai simplu explicat, un studiu de insorire are drept scop analiza modului în care umbra unei clădiri afectează iluminatul natural al celorlalte clădiri aflate în vecinătate. Un studiu de insorire are drept scop furnizarea de soluții eficiente atât pentru clădirea ce va fi ridicată, cât și pentru cele care sunt finalizate deja.

Autorizatii, autorizatie de constructie, autorizatie de constructie pret

Pentru a obține aceste autorizatii ai nevoie să mergi de câteva ori la primărie. În primul rând, trebuie să soliciți certificatul de urbanism de la primăria de care aparții. Va trebui să mergi la primăria localității sau cea de sectorul unde este localizat terenul.

Pentru a obține certificatul de urbanism și apoi o autorizație de construcție, ai nevoie de mai multe documente. Aici includem: un act de proprietate, cadastrul terenului, o cerere tip și o chitanță de plată a unei taxe.

capetele românilor și aceștia au putut să își vadă visele cu ochii. De cele mai multe ori, românii au ridicat afaceri profitabile cu ajutorul unor fonduri europene. Ce înseamnă pentru români fonduri europene? De cele mai multe ori înseamnă ajutor nesperat și indispensabil.

 

Fonduri europene pentru români

Probabil că ai auzit până acum de fonduri europene. Ele au picat ca din cer peste capetele românilor și aceștia au putut să își vadă visele cu ochii. De cele mai multe ori, românii au ridicat afaceri profitabile cu ajutorul unor fonduri europene. Ce înseamnă pentru români fonduri europene? De cele mai multe ori înseamnă ajutor nesperat și indispensabil.

Cele mai multe fonduri europene sunt nerambursabile și au un singur scop. Acela de a ajuta țările aflate în plină dezvoltare economică să devină mai moderne, mai avansate. Prin fonduri europene am putut vedea alte standarde în spitale și școli. La nivel național, am primit o altă calitate a vieții. La nivel antreprenorial, am putut vedea visele și ideile unor cutezători prinzând viață prin fonduri europene.

Studiu de fezabilitate: necesar sau nu?

Dacă vrei să iei fonduri europene, ai nevoie de un studiu de fezabilitate. Când? Când te gândești la lucrări de construcții și montaj. Dacă ai un proiect care vizează achiziția de bunuri sau servicii, nu a nevoie de un studiu de fezabilitate.

Aici ai nevoie doar de un plan de afaceri detaliat. Există o lege, HG 907/2016 prin care un studiu de fezabilitate trebuie să conțină 2 scenarii diferite. Acestea vor fi justificate și bine documentate având ca scop să realizeze obiectivul de investiții.

Locuinte sociale, proiect casa gratis, locuinta sociala

Persoanele care au nevoie de un loc unde să locuiască, nu au venituri mai mari decât salariul mediu net și care locuiesc într-o anumită zonă, pot accesa locuinte sociale. Un proiect casa gratis este o șansă oferită anumitor categorii de oameni care nu își pot permite să închirieze sau să cumpere o casă. Persoanele care fac cerere pentru o locuinta sociala trebuie să facă dovada și a altor probleme care afectează locuirea.